Geen groene vingers? 5 kamerplanten die (bijna) niet kapot te krijgen zijn

Geen groene vingers? 5 kamerplanten die (bijna) niet kapot te krijgen zijn
© iStock

Inspiratie: apartmenttherapy.com

Dracaena marginata (of de drakenbloedboom) © iStock

Deze plant heeft slechts 1 keer per week jouw aandacht nodig. Zet hem met de pot in een emmer water en wacht 15 minuten. Nu kan de drakenbloedboom er weer voor een weekje tegen.

Sanseveria © iStock

Deze plant geeft de pijp aan Maarten als je hem te veel water geeft. Tijdens de winter heeft de sanseveria slechts om de 6 tot 8 weken nood aan wat water, in de zomer mag dat om de 2 weken. 'Liever te weinig dan te veel' is het motto van deze plant.

Ficus © iStock

Veel licht en vochtigheid, dat zijn de twee beste vrienden van de Ficus. Zet deze kamerplant dus dichtbij het raam en zorg dat de grond altijd vochtig aanvoelt, meer hoef je niet te doen. Zie de plant er wat uitgeteld uit? Laat hem dan even bijkomen in de badkamer, daar is de lucht heerlijk vochtig.

Philodendron © iStock

Deze kamerplant gedijt het best in een omgeving met niet te veel licht. De potgrond moet voortdurend vochtig aanvoelen. Geef de plant dus af en toe water, geen volle gieter per keer;

Bromelia © iStock

De Bromelia voelt zich in zijn nopje op een zonnig plekje (zonder rechtstreeks zonlicht) en is tevreden met 1 keer water per week. Zorg ook dat er altijd water in de kelk zit, want deze plant voedt zich ook op deze manier.