De jonge Nederlandse architect Bram Geenen heeft een stoel ontworpen waarvoor hij hetzelfde principe gebruikte als Antoni Gaudi voor de bouw van zijn kerken. Zo maakte hij een model met hangende kettingen en liet hij de zwaartekracht bepalen wat de sterkste en meest logische vorm is. Geenen noemde zijn stoel dan ook de "Gaudi-stoel". Het meubelstuk heeft inderdaad een kathedraal-achtige onderstructuur en is gemaakt uit koolstofvezel.

De Gaudi-stoel, die precies één kilo weegt, maakte deel uit van het furnistructure project, een researchproject naar de constructie van lichtgewicht meubels. Het project leverde een reeks meubels op, waarvan de meeste niet werden gerealiseerd. De Gaudi-stoel wel. Hij wordt ontwikkeld samen met het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO.

Ann Heylens.

De jonge Nederlandse architect Bram Geenen heeft een stoel ontworpen waarvoor hij hetzelfde principe gebruikte als Antoni Gaudi voor de bouw van zijn kerken. Zo maakte hij een model met hangende kettingen en liet hij de zwaartekracht bepalen wat de sterkste en meest logische vorm is. Geenen noemde zijn stoel dan ook de "Gaudi-stoel". Het meubelstuk heeft inderdaad een kathedraal-achtige onderstructuur en is gemaakt uit koolstofvezel. De Gaudi-stoel, die precies één kilo weegt, maakte deel uit van het furnistructure project, een researchproject naar de constructie van lichtgewicht meubels. Het project leverde een reeks meubels op, waarvan de meeste niet werden gerealiseerd. De Gaudi-stoel wel. Hij wordt ontwikkeld samen met het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO. Ann Heylens.