Droomt u er ook van om in klasse rond te varen op zee? Makelaardij Wally en het modehuis Hermès herdefiniëren het leven op zee met het nieuwe motorvaartuig WHY 58x38.

De revolutionaire, drijvende architectuur heeft een futuristische maar eenvoudige look. Toch valt de luxe niet te ontkennen. Tijdens het ontwerpen hanteerden ze voornamelijk één ideaal: de vorm moet functioneel zijn. Daarvoor maken ze gebruik van een aantal innovaties: een patio die direct zonlicht binnenlaat, fotovoltaïsche panelen die het vaartuig van zonne-energie voorzien, een vijfentwintig meter lang zwembad en op het achterdek een zesendertig meter breed strand.

Tijdens het project ging er eveneens aandacht naar duurzaamheid. "We hebben veel interesse voor het creëren van een jacht dat een lage impact heeft op de omgeving", zegt Pierre-Alexis Dumas, de artistiek directeur van Hermès.

De dieselelektrische stuwkracht samen met de fotovoltaïsche panelen dekken driekwart van de energie van de hulpsystemen. Dankzij deze energiebron en zijn specifieke romp verbruikt de WHY 58x38 minder energie dan een even groot schip. Uiteindelijk is het de bedoeling van Wally en Hermès de totale dieselconsumptie per jaar (en per jacht) te verminderen: twintig tot dertig procent van de aandrijfkracht en veertig tot vijftig procent van de generatie.

Joëlle Verstraeten

Droomt u er ook van om in klasse rond te varen op zee? Makelaardij Wally en het modehuis Hermès herdefiniëren het leven op zee met het nieuwe motorvaartuig WHY 58x38. De revolutionaire, drijvende architectuur heeft een futuristische maar eenvoudige look. Toch valt de luxe niet te ontkennen. Tijdens het ontwerpen hanteerden ze voornamelijk één ideaal: de vorm moet functioneel zijn. Daarvoor maken ze gebruik van een aantal innovaties: een patio die direct zonlicht binnenlaat, fotovoltaïsche panelen die het vaartuig van zonne-energie voorzien, een vijfentwintig meter lang zwembad en op het achterdek een zesendertig meter breed strand. Tijdens het project ging er eveneens aandacht naar duurzaamheid. "We hebben veel interesse voor het creëren van een jacht dat een lage impact heeft op de omgeving", zegt Pierre-Alexis Dumas, de artistiek directeur van Hermès. De dieselelektrische stuwkracht samen met de fotovoltaïsche panelen dekken driekwart van de energie van de hulpsystemen. Dankzij deze energiebron en zijn specifieke romp verbruikt de WHY 58x38 minder energie dan een even groot schip. Uiteindelijk is het de bedoeling van Wally en Hermès de totale dieselconsumptie per jaar (en per jacht) te verminderen: twintig tot dertig procent van de aandrijfkracht en veertig tot vijftig procent van de generatie.Joëlle Verstraeten