Een mobiel vakantiehuis dat opgebouwd kon worden in moeilijk begaanbare (ski)gebieden: dat was de opdracht die Matti Suuronen kreeg in 1965.

De Finse architect leverde Futuro af, een revolutionair ontwerp van lichtgewicht polyester, dat volledig demonteerbaar was en zich leende tot serieproductie. Niettemin telde het prefab interieur een woonkamer, twee slaapkamers, een keuken én een badkamer.

Het gerestaureerde prototype pronkt vanaf deze week in de grote zaal van het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Wim Denolf

Een mobiel vakantiehuis dat opgebouwd kon worden in moeilijk begaanbare (ski)gebieden: dat was de opdracht die Matti Suuronen kreeg in 1965. De Finse architect leverde Futuro af, een revolutionair ontwerp van lichtgewicht polyester, dat volledig demonteerbaar was en zich leende tot serieproductie. Niettemin telde het prefab interieur een woonkamer, twee slaapkamers, een keuken én een badkamer. Het gerestaureerde prototype pronkt vanaf deze week in de grote zaal van het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Wim Denolf