Al voor het derde jaar op rij vormt Formule 1-piloot Fernando Alonso een van de bekende gezichten van Silestone, dat deel uitmaakt van het Spaanse Cosentino. Niet alleen liggen de roots van de voormalige wereldkampioen en de kwarts- en natuursteenspecialist in dezelfde onherbergzame Spaanse streek, maar Alonso ziet ook parallellen tussen beide werelden.

"Net zoals wij onze auto's elk weekend opnieuw een beetje meer proberen perfectioneren, streeft Cosentino bij elke serie naar innovatie. Daarnaast staat teamwerk in beide sectoren centraal. Maar de rood gekleurde plaat van de Sport Series van Silestone vind ik de leukste gelijkenis. Diezelfde kleur zal je zondag zien op mijn wagen", glimlacht Alonso.

Voor die Sport Series, die kadert binnen het gamma Silestone, vond Cosentino inspiratie in de Formule 1 in het algemeen en Fernando Alonso in het bijzonder. Naar aanleiding van de officiële opening van het Cosentino Belgium Center in Merchtem, dat zowel dienst doet als showroom, opslagplaats voor de platen en trainingscentrum voor professionals, maakte Alonso samen met tv-kok Jeroen De Pauw een dessert. In een keuken met een knalrood Rosso Monza-keukenblad uit de Sport Series, dat spreekt voor zich.

Favoriet dessert

"Ik kan niet zo snel koken als jij kan rijden", probeerde De Pauw het ijs te breken. Want ondanks zijn wereldfaam is Alonso eerder verlegen. Toch kon De Pauw hem overhalen om wafeltjes te bakken, net zoals Madam Pheip en Madam Nero dat telkens doen als afsluiter van alweer een nieuw Nero-avontuur. Samen met de chocolademousse en de aardbeien vormden ze een typisch Belgisch - en bijzonder lekker - dessert.

"Van Belgische chocolade was ik al fan, maar vanaf nu is dit ook mijn favoriete dessert", charmeerde Alonso. En weg was hij. Op naar Francorchamps, waar het Formule 1-circus dit weekend neerstrijkt.

Elien Haentjens

Al voor het derde jaar op rij vormt Formule 1-piloot Fernando Alonso een van de bekende gezichten van Silestone, dat deel uitmaakt van het Spaanse Cosentino. Niet alleen liggen de roots van de voormalige wereldkampioen en de kwarts- en natuursteenspecialist in dezelfde onherbergzame Spaanse streek, maar Alonso ziet ook parallellen tussen beide werelden. "Net zoals wij onze auto's elk weekend opnieuw een beetje meer proberen perfectioneren, streeft Cosentino bij elke serie naar innovatie. Daarnaast staat teamwerk in beide sectoren centraal. Maar de rood gekleurde plaat van de Sport Series van Silestone vind ik de leukste gelijkenis. Diezelfde kleur zal je zondag zien op mijn wagen", glimlacht Alonso. Voor die Sport Series, die kadert binnen het gamma Silestone, vond Cosentino inspiratie in de Formule 1 in het algemeen en Fernando Alonso in het bijzonder. Naar aanleiding van de officiële opening van het Cosentino Belgium Center in Merchtem, dat zowel dienst doet als showroom, opslagplaats voor de platen en trainingscentrum voor professionals, maakte Alonso samen met tv-kok Jeroen De Pauw een dessert. In een keuken met een knalrood Rosso Monza-keukenblad uit de Sport Series, dat spreekt voor zich. Favoriet dessert "Ik kan niet zo snel koken als jij kan rijden", probeerde De Pauw het ijs te breken. Want ondanks zijn wereldfaam is Alonso eerder verlegen. Toch kon De Pauw hem overhalen om wafeltjes te bakken, net zoals Madam Pheip en Madam Nero dat telkens doen als afsluiter van alweer een nieuw Nero-avontuur. Samen met de chocolademousse en de aardbeien vormden ze een typisch Belgisch - en bijzonder lekker - dessert. "Van Belgische chocolade was ik al fan, maar vanaf nu is dit ook mijn favoriete dessert", charmeerde Alonso. En weg was hij. Op naar Francorchamps, waar het Formule 1-circus dit weekend neerstrijkt. Elien Haentjens