Recycleerbaarheid is een belangrijk begrip geworden in de meubelwereld. "Monomaterialen zijn te verkiezen", klinkt het bij afvalstoffenmaatschappij Ovam.

Toen Duitser Konstantin Grcic gevraagd werd om voor het Duitse schoolstoelenmerk Flötotto een nieuwe schoolstoel te tekenen, koos hij polypropyleen.

Maar als die weliswaar recycleerbare kunststof niet versterkt wordt met glasvezel is ze minder sterk. Dus voorzag Grcic zijn stoel van een straffe S-curve, die zorgt voor extra stabiliteit.

Verschillende zitposities

Doordat er houten pootjes onder de schelp gemonteerd kunnen worden, kan de stoel ook in woningen belanden.

De Duitsers deden een beroep op de Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani voor de campagnebeelden die de verschillende mogelijke zitposities moeten benadrukken.

Leen Creve

Recycleerbaarheid is een belangrijk begrip geworden in de meubelwereld. "Monomaterialen zijn te verkiezen", klinkt het bij afvalstoffenmaatschappij Ovam. Toen Duitser Konstantin Grcic gevraagd werd om voor het Duitse schoolstoelenmerk Flötotto een nieuwe schoolstoel te tekenen, koos hij polypropyleen. Maar als die weliswaar recycleerbare kunststof niet versterkt wordt met glasvezel is ze minder sterk. Dus voorzag Grcic zijn stoel van een straffe S-curve, die zorgt voor extra stabiliteit. Verschillende zitposities Doordat er houten pootjes onder de schelp gemonteerd kunnen worden, kan de stoel ook in woningen belanden. De Duitsers deden een beroep op de Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani voor de campagnebeelden die de verschillende mogelijke zitposities moeten benadrukken.Leen Creve