Je denkt niet meteen aan mode als je het pittoreske stadje Middelburg op Walcheren binnenrijdt. Toch heeft het Zeeuws Museum er een heuse modeafdeling waar oude streekmode dialogeert met hedendaagse creaties. De nieuwe modezalen gaan nu open.

Het Zeeuws Museum onderging enkele jaren geleden een gedaanteverwisseling. Maar de modezalen waren nog niet afgewerkt, nu wel. Het museum heeft een schitterende collectie streekdrachten met rokken van sits en kanten mutsen. In de 19de eeuw kende de streekmode in Zeeland een ware bloei vol verscheidenheid. De streekmode bleek ook heel frivool en kleurrijk. Nu wordt de collectie opnieuw getoond, weliswaar in een moderne jas.

Hedendaagse ontwerpers als Rianne de Witte, Victor de Bie en Lidewij Corstiaans lieten zich door de oude verzameling inspireren voor nieuwe creaties. Oud en nieuw wordt samen geëxposeerd. De nieuwe zalen in de schitterende abdijgebouwen gaan dit weekend open, dus vanaf 23 maart. Dit is een gelegenheid voor een uitstap naar het mooie Walcheren vol schilderachtige hoekjes en een bezoek aan dit rijke museum. (PSW)

Info: www.zeeuwsmuseum.nl

Je denkt niet meteen aan mode als je het pittoreske stadje Middelburg op Walcheren binnenrijdt. Toch heeft het Zeeuws Museum er een heuse modeafdeling waar oude streekmode dialogeert met hedendaagse creaties. De nieuwe modezalen gaan nu open. Het Zeeuws Museum onderging enkele jaren geleden een gedaanteverwisseling. Maar de modezalen waren nog niet afgewerkt, nu wel. Het museum heeft een schitterende collectie streekdrachten met rokken van sits en kanten mutsen. In de 19de eeuw kende de streekmode in Zeeland een ware bloei vol verscheidenheid. De streekmode bleek ook heel frivool en kleurrijk. Nu wordt de collectie opnieuw getoond, weliswaar in een moderne jas. Hedendaagse ontwerpers als Rianne de Witte, Victor de Bie en Lidewij Corstiaans lieten zich door de oude verzameling inspireren voor nieuwe creaties. Oud en nieuw wordt samen geëxposeerd. De nieuwe zalen in de schitterende abdijgebouwen gaan dit weekend open, dus vanaf 23 maart. Dit is een gelegenheid voor een uitstap naar het mooie Walcheren vol schilderachtige hoekjes en een bezoek aan dit rijke museum. (PSW) Info: www.zeeuwsmuseum.nl