Het is best spannend om even binnen te gluren in een modernistische bungalow die straks wordt gesloopt. Het decor is helemaal authentiek, tot en met de keuken van Top Mouton. Het gaat om het Warellesgoed in Rumbeke, in '72 ontworpen door het toen vooruitstrevende architectenbureau Konstrukto waarvan bouwmeesters Georges Vandenbussche en Mark Verkest de creatieve ontwerpers waren.

In Midden-West-Vlaanderen bouwde hij in grote tuinen prachtige platte witte woondozen met veel ramen. Deze parels uit de sixties en seventies worden nu erg gewaardeerd. Om toch iedereen even te laten genieten van het slooprijpe Warellesgoed organiseert beeldend kunstenaar Christo° Marichal er een pop-up opendeur met kunstenaars en designers. Er komt ook een pop-up restaurant en ginbar.

Motel Moteur

Je kunt twee weekends genieten van deze witte doos in een verwilderde tuin, van 13 en 14 en van 20 tot 21 juni, van 14 tot 18u., Warellesgoed te Rumbeke, www.motelmoteur.com. (PSW).

Het is best spannend om even binnen te gluren in een modernistische bungalow die straks wordt gesloopt. Het decor is helemaal authentiek, tot en met de keuken van Top Mouton. Het gaat om het Warellesgoed in Rumbeke, in '72 ontworpen door het toen vooruitstrevende architectenbureau Konstrukto waarvan bouwmeesters Georges Vandenbussche en Mark Verkest de creatieve ontwerpers waren. In Midden-West-Vlaanderen bouwde hij in grote tuinen prachtige platte witte woondozen met veel ramen. Deze parels uit de sixties en seventies worden nu erg gewaardeerd. Om toch iedereen even te laten genieten van het slooprijpe Warellesgoed organiseert beeldend kunstenaar Christo° Marichal er een pop-up opendeur met kunstenaars en designers. Er komt ook een pop-up restaurant en ginbar. Motel MoteurJe kunt twee weekends genieten van deze witte doos in een verwilderde tuin, van 13 en 14 en van 20 tot 21 juni, van 14 tot 18u., Warellesgoed te Rumbeke, www.motelmoteur.com. (PSW).