Naast zijn activiteiten als modeontwerper ontpopte Wouter Hoste zich ook tot een verwoed verzamelaar van vintage keramiek uit de jaren '50 en '60. Dit inspireerde hem om zelf keramiek te maken. Ondertussen is hij al enkele jaren in de weer met klei en glazuur. Daaruit ontstonden enkele reeks vazen en lampen die hij tot hiertoe slechts enkele malen in ons land heeft geëxposeerd.

Nu stelt hij zijn recentste collectie lampen voor in de gerenommeerde Parijse designgalerie van Patrick Fourtin, nabij het Palais Royal. Fourtin is zowel in de weer met de grote klassieke namen van het design, zoals Frank, Arbus en Ruhlmann, maar laat ook werk zien van hedendaagse kunstenaars.

Hoste ontwikkelde een nieuwe reeks lampen waarin hij zwarte klei combineert met witte en zilverachtige glazuren. Zijn stijl wordt steeds persoonlijker en drijft af van de vintagetraditie, waardoor zijn creaties boeiender worden. (PS)

Zijn lampen worden bij Fourtin getoond van 19 maart tot 7 juni, Galerie Patrick Fourtin, 9 rue des Bonnes Enfants, www.galeriefourtin.com.

Naast zijn activiteiten als modeontwerper ontpopte Wouter Hoste zich ook tot een verwoed verzamelaar van vintage keramiek uit de jaren '50 en '60. Dit inspireerde hem om zelf keramiek te maken. Ondertussen is hij al enkele jaren in de weer met klei en glazuur. Daaruit ontstonden enkele reeks vazen en lampen die hij tot hiertoe slechts enkele malen in ons land heeft geëxposeerd. Nu stelt hij zijn recentste collectie lampen voor in de gerenommeerde Parijse designgalerie van Patrick Fourtin, nabij het Palais Royal. Fourtin is zowel in de weer met de grote klassieke namen van het design, zoals Frank, Arbus en Ruhlmann, maar laat ook werk zien van hedendaagse kunstenaars.Hoste ontwikkelde een nieuwe reeks lampen waarin hij zwarte klei combineert met witte en zilverachtige glazuren. Zijn stijl wordt steeds persoonlijker en drijft af van de vintagetraditie, waardoor zijn creaties boeiender worden. (PS)Zijn lampen worden bij Fourtin getoond van 19 maart tot 7 juni, Galerie Patrick Fourtin, 9 rue des Bonnes Enfants, www.galeriefourtin.com.