Al sinds 2006 organiseren een aantal juweelopleidingen en het Diamantmuseum een sieradenwedstrijd voor opleidingen tot edelsmid. Ook dit jaar - zonder museumdak - plaatst het Antwerpse Diamantmuseum zijn schouders onder het resultaat van deze wedstrijd: de Jewelry Award Expo.

Tijdens de expo stellen student - juweelontwerpers van de deelnemende scholen hun nieuwste creaties voor rond het wedstrijdthema 'Energie'. Alle 26 deelnemende wedstrijdjuwelen dingen mee naar de publieksprijs, die in oktober wordt bekend gemaakt.

Los daarvan kent een professionele vakjury, waarvan het Diamantmuseum deel uitmaakt, twee prijzen toe: de prijs voor het beste ontwerp en de prijs voor het beste vakmanschap. Op de prijs voor het beste vakmanschap moeten we nog wachten, maar de prijs voor het beste ontwerp is reeds uitgereikt aan Lily Vanopdenbosch van de SCVO Nijverheidsschool Antwerpen.

Haar "windenergie" - broche(s) vervaardigd uit wit goud en groen goud (18kt) overtuigde de jury. De gestroomlijnde vormgeving en roterende wieken van een windturbine vormden de inspiratie voor deze broche(s). (RDM)


De prijs voor het vakmanschap en de publieksprijs worden uitgereikt op 5 oktober 2012, op 'T Schoon Verdiep in het Antwerpse stadhuis.

De expo vindt plaats van 4 juli tot 15 augustus 2012 in de ING Brabo Hall, Lange Gasthuisstraat 20 te 2000 Antwerpen.

Al sinds 2006 organiseren een aantal juweelopleidingen en het Diamantmuseum een sieradenwedstrijd voor opleidingen tot edelsmid. Ook dit jaar - zonder museumdak - plaatst het Antwerpse Diamantmuseum zijn schouders onder het resultaat van deze wedstrijd: de Jewelry Award Expo.Tijdens de expo stellen student - juweelontwerpers van de deelnemende scholen hun nieuwste creaties voor rond het wedstrijdthema 'Energie'. Alle 26 deelnemende wedstrijdjuwelen dingen mee naar de publieksprijs, die in oktober wordt bekend gemaakt. Los daarvan kent een professionele vakjury, waarvan het Diamantmuseum deel uitmaakt, twee prijzen toe: de prijs voor het beste ontwerp en de prijs voor het beste vakmanschap. Op de prijs voor het beste vakmanschap moeten we nog wachten, maar de prijs voor het beste ontwerp is reeds uitgereikt aan Lily Vanopdenbosch van de SCVO Nijverheidsschool Antwerpen. Haar "windenergie" - broche(s) vervaardigd uit wit goud en groen goud (18kt) overtuigde de jury. De gestroomlijnde vormgeving en roterende wieken van een windturbine vormden de inspiratie voor deze broche(s). (RDM)