De expo gaat ook door een pand met een hoog Braziliaans gehalte, de voormalige BBL-building achter de Grote Markt, een parel uit de seventies. Daar heeft interieurontwerper Peter Ivens zijn zaak. Hij exposeert er nu dus, samen met Bea Mombaers (Items Knokke) een mooie expo van Braziliaans vintage design met stukken van onder meer Rodrigues, Tenreiro, Graz, de Rocha en vele andere designers die hier niet zo bekend zijn, maar van wie de licht exotische design momenteel erg in is.

Op deze expo wordt ook kunst uit de jaren '60 en '70 getoond van de minimalistische schilders Gilbert Swimberghe en Etienne van Doorslaer. Het gaat om quasi witte werken die perfect passen bij die Braziliaanse collectie.

We stippen ook aan dat Knack Weekend op 17 oktober (nr. 42) uitpakt met een lijvig dossier over het Braziliaans design, met interviews en een historische overzicht van de designiconen!

Piet Swimberghe

De expo loopt tot 10 november, vrijdag 12 oktober is er een nocturne (tot 22u) met natjes en droogjes! Locatie: BBL-Building, OLVrouwplein 28, 9100 Sint-Niklaas. Meer info kan u vinden op de website.

De expo gaat ook door een pand met een hoog Braziliaans gehalte, de voormalige BBL-building achter de Grote Markt, een parel uit de seventies. Daar heeft interieurontwerper Peter Ivens zijn zaak. Hij exposeert er nu dus, samen met Bea Mombaers (Items Knokke) een mooie expo van Braziliaans vintage design met stukken van onder meer Rodrigues, Tenreiro, Graz, de Rocha en vele andere designers die hier niet zo bekend zijn, maar van wie de licht exotische design momenteel erg in is. Op deze expo wordt ook kunst uit de jaren '60 en '70 getoond van de minimalistische schilders Gilbert Swimberghe en Etienne van Doorslaer. Het gaat om quasi witte werken die perfect passen bij die Braziliaanse collectie. We stippen ook aan dat Knack Weekend op 17 oktober (nr. 42) uitpakt met een lijvig dossier over het Braziliaans design, met interviews en een historische overzicht van de designiconen! Piet Swimberghe