De belangstelling voor hedendaags glas van artisanale makelij groeit. Dit is altijd al een markt van ups en downs, maar nu wakkert de interesse aan. De Brusselse Ampersand House Gallery pakt uit met een toonaangevende expo met als titel "Glass is tomorrow".
De expo is het resultaat van een Europees project geleid door het Brusselse designlabo Pro Materia. Hiervoor werd gedurende een tijd geëxperimenteerd in de glashutten van Nuutajarvi (Finland), Novy Bor (Tsjechië) en Meisenthal (Frankrijk). Tal van ateliers, bedrijven, ontwerpers en glasblazers werkten mee.

Het resultaat is een schitterende collectie hedendaags glas. De Brusselse Ampersand House Gallery is een designgalerie, gehuisvest in een oud herenhuis dat ook bewoond wordt door de uitbaters van het huis. Dat maakt de plek bijzonder. Ampersand pakt steeds uit met heel aparte exposities die de grens aftasten tussen kunst en design.

De expo Glass is Tomorrow loopt tot 1 juni en is van woensdag tot zaterdag te bezichtigen van 13 tot 18u, Tasson Snelstraat 30, 1060 Brussel.

Piet Swimberghe

De belangstelling voor hedendaags glas van artisanale makelij groeit. Dit is altijd al een markt van ups en downs, maar nu wakkert de interesse aan. De Brusselse Ampersand House Gallery pakt uit met een toonaangevende expo met als titel "Glass is tomorrow". De expo is het resultaat van een Europees project geleid door het Brusselse designlabo Pro Materia. Hiervoor werd gedurende een tijd geëxperimenteerd in de glashutten van Nuutajarvi (Finland), Novy Bor (Tsjechië) en Meisenthal (Frankrijk). Tal van ateliers, bedrijven, ontwerpers en glasblazers werkten mee. Het resultaat is een schitterende collectie hedendaags glas. De Brusselse Ampersand House Gallery is een designgalerie, gehuisvest in een oud herenhuis dat ook bewoond wordt door de uitbaters van het huis. Dat maakt de plek bijzonder. Ampersand pakt steeds uit met heel aparte exposities die de grens aftasten tussen kunst en design. De expo Glass is Tomorrow loopt tot 1 juni en is van woensdag tot zaterdag te bezichtigen van 13 tot 18u, Tasson Snelstraat 30, 1060 Brussel. Piet Swimberghe