Over goed een week start in VenetiÃ"de elfde architectuurbiÃ"nnale. Curator Aaron Betsky, directeur van het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) in Rotterdam, creÃ"erde een toekomstgericht programma rond de vraag hoe architecten ons thuis kunnen doen voelen in een complexe wereld.

In de Giardini trok het Brusselse bureau van Kersten Geers en David Van Severen alvast een metershoge muur op rond het Belgische, uit 1907 daterende paviljoen. Binnenin zijn wedstrijdontwerpen van bureaus uit ons land te zien, maar ook foto's van de Franse ontwerper Hedi Slimane.

Verder omvat de biÃ"nnale onder meer een groepsexpo met toekomstvisies voor Rome, naast tentoonstellingen rond onder meer Frank Gehry, Herzog & de Meuron en Zaha Hadid.

Wim Denolf

Mostra Internazionale di Architettura, van 14 september tot 23 november in VenetiÃ". Info: www.labiennale.org, www.1907.be

Over goed een week start in VenetiÃ"de elfde architectuurbiÃ"nnale. Curator Aaron Betsky, directeur van het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) in Rotterdam, creÃ"erde een toekomstgericht programma rond de vraag hoe architecten ons thuis kunnen doen voelen in een complexe wereld. In de Giardini trok het Brusselse bureau van Kersten Geers en David Van Severen alvast een metershoge muur op rond het Belgische, uit 1907 daterende paviljoen. Binnenin zijn wedstrijdontwerpen van bureaus uit ons land te zien, maar ook foto's van de Franse ontwerper Hedi Slimane.Verder omvat de biÃ"nnale onder meer een groepsexpo met toekomstvisies voor Rome, naast tentoonstellingen rond onder meer Frank Gehry, Herzog & de Meuron en Zaha Hadid.Wim Denolf Mostra Internazionale di Architettura, van 14 september tot 23 november in VenetiÃ". Info: www.labiennale.org, www.1907.be