De eerste zes woningen van het wederopbouwproject 'Make It Right' in New Orleans zijn klaar. Het project kwam er op initiatief van Hollywood-acteur Brad Pitt, nadat de stad in 2005 werd getroffen door de orkaan Katrina. De 150 woningen van gerenommeerde architecten worden gebouwd voor de ontheemde families. De huizen zijn vloedbestendig, milieuvriendelijk en goedkoop (gemiddeld 100.000 dollar).

Momenteel wordt aan nog meer woningen in de wijk Lower Ninth Ward gewerkt. Veertig daarvan kunnen in de zomer worden opgeleverd. De financiering gebeurt via donaties. Voor 87 huizen is het financiÃ"le plaatje inmiddels rond.

Ann Heylens.

De eerste zes woningen van het wederopbouwproject 'Make It Right' in New Orleans zijn klaar. Het project kwam er op initiatief van Hollywood-acteur Brad Pitt, nadat de stad in 2005 werd getroffen door de orkaan Katrina. De 150 woningen van gerenommeerde architecten worden gebouwd voor de ontheemde families. De huizen zijn vloedbestendig, milieuvriendelijk en goedkoop (gemiddeld 100.000 dollar). Momenteel wordt aan nog meer woningen in de wijk Lower Ninth Ward gewerkt. Veertig daarvan kunnen in de zomer worden opgeleverd. De financiering gebeurt via donaties. Voor 87 huizen is het financiÃ"le plaatje inmiddels rond. Ann Heylens.