Toen de jonge Nederlandse designer Sander Mulder verhuisde, raakte zijn wandklok tijdens het transport beschadigd. De minuten-en secondenwijzer vielen van de centrale as. Dat leverde de inspiratie voor zijn éénarmige klok. "Toen ik keek naar de uurwijzer die als enige naarstig doortikte, was het idee voor de 'Continue Time' geboren", zo zegt hij.

De Continue Time is een wandklok met slechts één arm die tegelijkertijd uren, minuten en seconden kan aanwijzen. De mechanische "bliksem"-arm verandert tijdens zijn rotatie over een periode van 12 uren voortdurend van vorm. Eigenlijk draaien twee wijzers rond een derde, en niet rond een centraal punt zoals bij traditionele klokken. Het resultaat is een kinetisch kunstwerk. En mits enige oefening, kan u perfect weten hoe laat het is...

Mulder bracht twintig exemplaren uit van de Continue Time. Meer info: www.sandermulder.com

Ann Heylens.

Toen de jonge Nederlandse designer Sander Mulder verhuisde, raakte zijn wandklok tijdens het transport beschadigd. De minuten-en secondenwijzer vielen van de centrale as. Dat leverde de inspiratie voor zijn éénarmige klok. "Toen ik keek naar de uurwijzer die als enige naarstig doortikte, was het idee voor de 'Continue Time' geboren", zo zegt hij.De Continue Time is een wandklok met slechts één arm die tegelijkertijd uren, minuten en seconden kan aanwijzen. De mechanische "bliksem"-arm verandert tijdens zijn rotatie over een periode van 12 uren voortdurend van vorm. Eigenlijk draaien twee wijzers rond een derde, en niet rond een centraal punt zoals bij traditionele klokken. Het resultaat is een kinetisch kunstwerk. En mits enige oefening, kan u perfect weten hoe laat het is... Mulder bracht twintig exemplaren uit van de Continue Time. Meer info: www.sandermulder.com Ann Heylens.