Alle functies van een huis verenigd in één stoel. Met dat idee ging designer Eduardo McIntosh aan de slag. Het resultaat is zijn wat griezelige "Autonomous Living Unit", een stoel die volledig kan voorzien in alle basisbehoeften van een mens in de 21ste eeuw.

Hij stelde de Autonomous Living Unit afgelopen maand voor tijdens de tentoonsteling Future Cities Past Present in de d3 Gallery in New York. Het gaat volgens McIntosh eigenlijk om een satirisch project, dat verwijst naar de crisis op de huizenmarkt en naar de trend dat mensen in Westerse landen alsmaar vaker alleen leven. Eigenlijk ziet hij zijn ontwerp -met luidsprekers, spiegels, verlichting en een wirwar van draden- vooral functioneren in achterbuurten en verlaten huizen.

Ann Heylens.

Alle functies van een huis verenigd in één stoel. Met dat idee ging designer Eduardo McIntosh aan de slag. Het resultaat is zijn wat griezelige "Autonomous Living Unit", een stoel die volledig kan voorzien in alle basisbehoeften van een mens in de 21ste eeuw. Hij stelde de Autonomous Living Unit afgelopen maand voor tijdens de tentoonsteling Future Cities Past Present in de d3 Gallery in New York. Het gaat volgens McIntosh eigenlijk om een satirisch project, dat verwijst naar de crisis op de huizenmarkt en naar de trend dat mensen in Westerse landen alsmaar vaker alleen leven. Eigenlijk ziet hij zijn ontwerp -met luidsprekers, spiegels, verlichting en een wirwar van draden- vooral functioneren in achterbuurten en verlaten huizen. Ann Heylens.