We kunnen er niet alles mee oplossen, maar deze planten halen toch enkele schadelijke elementen uit de lucht.

Klimop

Deze woekerende klimplant kennen we allemaal. Maar wist je ook dat klimop formaldehyde uit de lucht haalt? Deze chemische stof wordt gebruikt onder meer gebruikt in de textiel- en houtverwerkingsindustrie, waarvan de eindproducten talrijk aanwezig zijn in onze woningen.

Lepelplant

Deze kamerplant maakt deel uit van de aronskelkfamilie en staat bekend als een luchtfilterende plantensoort. Net zoals klimop haalt de lepelplant formaldehyde uit de lucht. Naast deze stof filtert de kamerplant ook benzeen (te vinden in verven, lak, was) en trichlooretheen (te vinden in inkt, verven). Opgelet, deze plant is giftig voor huisdieren.

Graslelie

Deze kamerplant gaat niet enkel schadelijke stoffen te lijf, hij kan ook tegen een stootje. Ideaal dus voor mensen die niet de trotse eigenaars zijn van groene vingers. Stoffen die de graslelie uit de lucht verwijdert zijn benzeen, formaldehyde, CO en xyleen.

We kunnen er niet alles mee oplossen, maar deze planten halen toch enkele schadelijke elementen uit de lucht. KlimopDeze woekerende klimplant kennen we allemaal. Maar wist je ook dat klimop formaldehyde uit de lucht haalt? Deze chemische stof wordt gebruikt onder meer gebruikt in de textiel- en houtverwerkingsindustrie, waarvan de eindproducten talrijk aanwezig zijn in onze woningen.LepelplantDeze kamerplant maakt deel uit van de aronskelkfamilie en staat bekend als een luchtfilterende plantensoort. Net zoals klimop haalt de lepelplant formaldehyde uit de lucht. Naast deze stof filtert de kamerplant ook benzeen (te vinden in verven, lak, was) en trichlooretheen (te vinden in inkt, verven). Opgelet, deze plant is giftig voor huisdieren.GraslelieDeze kamerplant gaat niet enkel schadelijke stoffen te lijf, hij kan ook tegen een stootje. Ideaal dus voor mensen die niet de trotse eigenaars zijn van groene vingers. Stoffen die de graslelie uit de lucht verwijdert zijn benzeen, formaldehyde, CO en xyleen.