Het interieurhuis Top Mouton was decennia lang een begrip in de interieur- en designbranche, zowel als verkoper van design, als ontwerper en als fabrikant. Het bedrijf ging enkele weken geleden failliet en nu wordt de inboedel online geveild: een buitenkans voor designfreaks.
Top Mouton blijft een begrip. Het bedrijf werkte voor de meest gerenommeerde ontwerpers en architecten. Het leverde interieurs van topkwaliteit in prachtige herenhuizen en villa's. Enkele weken terug ging het bedrijf in faling en wordt de inboedel van de kantoren in Proven verkocht. De fabriek werd al van de hand gedaan. Het gaat om een interessante inboedel met veel design. Er zitten ook veel collectiestukken bij, niet zelden eerste productie stukken en modellen die nooit in de handel kwamen en dus deel uit maakten van de designcollectie van het bedrijf.

Wie door de catalogus surft merkt onder meer meubels op van Wegner en Maarten Van Severen. Maar er is meer. In het aanbod komen we merken tegen als Alias, Arco Baleri Italia, B&B Italia, Cappellini, Cassina, Classicon, Edra, Ecart, Flexform, Fontana Art, Knoll, Vitra... Kortom het kruim van de moderne design. Het aanbod bevat niet enkel meubels, maar ook verlichting, tapijten en enkele schilderijen. Ondertussen wordt er ook een winkelverkoop georganiseerd van allerlei interieuraccessoires met een korting van 75 %.

Piet Swimberghe

De veiling is volop bezig en wordt afgesloten op donderdag 12 juli. Er wordt ook een extra kijkdag georganiseerd in Proven op zaterdag 7 juli, van 9u30 tot 13u. Voor alle info en de catalogus: www.venalis.be of www.venalisveilingen.be.

Het interieurhuis Top Mouton was decennia lang een begrip in de interieur- en designbranche, zowel als verkoper van design, als ontwerper en als fabrikant. Het bedrijf ging enkele weken geleden failliet en nu wordt de inboedel online geveild: een buitenkans voor designfreaks. Top Mouton blijft een begrip. Het bedrijf werkte voor de meest gerenommeerde ontwerpers en architecten. Het leverde interieurs van topkwaliteit in prachtige herenhuizen en villa's. Enkele weken terug ging het bedrijf in faling en wordt de inboedel van de kantoren in Proven verkocht. De fabriek werd al van de hand gedaan. Het gaat om een interessante inboedel met veel design. Er zitten ook veel collectiestukken bij, niet zelden eerste productie stukken en modellen die nooit in de handel kwamen en dus deel uit maakten van de designcollectie van het bedrijf. Wie door de catalogus surft merkt onder meer meubels op van Wegner en Maarten Van Severen. Maar er is meer. In het aanbod komen we merken tegen als Alias, Arco Baleri Italia, B&B Italia, Cappellini, Cassina, Classicon, Edra, Ecart, Flexform, Fontana Art, Knoll, Vitra... Kortom het kruim van de moderne design. Het aanbod bevat niet enkel meubels, maar ook verlichting, tapijten en enkele schilderijen. Ondertussen wordt er ook een winkelverkoop georganiseerd van allerlei interieuraccessoires met een korting van 75 %. Piet Swimberghe