Er wordt geschat dat zowat ieder Vlaams huishouden iets van Ikea in huis heeft -al was het maar een set washandjes, maar het nadeel aan deze Ikea-drang is dat heel wat mensen hetzelfde bed, hetzelfde kastensysteem of dezelfde keuken heeft. Ikea Hacks zijn een wijdverspreid gegeven maar vaak heb je er heel wat handigheid, materiaal én tijd voor nodig.

Gelukkig zijn er voldoende websites en initiatieven die jouw Ikeameubels moeiteloos omtoveren tot unieke stuks. Ideaal voor mensen met twee linkerhanden en geen flauw idee wat een klopboor is.

Superfront
© Superfront

De Zweedse designsite Superfront verkoopt alles wat compatibel is met Ikea-meubels, van messing handgrepen, fraai vormgegeven pootjes tot kastdeuren met fantastisch ingegroefde patronen. Onze topfavoriet! Wie tòch nog even verder wil kijken kan terecht bij de mensen van Semihandmade voor leuke kastdeurtjes, of bij Pretty Pegs voor unieke poten voor stoelen, kasten en tafels.

Panyl
© Panyl

Panyl maakt vinylstickers speciaal bestemd om je Ikea-meubilair (of andere meubelstukken die toevallig dezelfde afmetingen hebben) een beetje op te fleuren. Ze stellen speciale stickerpacks samen per model, maar je kan ook per lopende meter stickers aankopen. Extra handig: ze zijn makkelijk te verwijderen zonder lijmsporen na te laten. Ook Behangfabriek fabriceert stickers en decals om die ieder spoortje "Zweedse meubelgigant" verwijderen.

Bemz
© Bemz

Bij ComfortWorks kan je zetelovertrekken kopen die (alweer) speciaal voor Ikea-modelletjes bested zijn. En we spreken niet van gewone katoenen hoezen: ook luxematerialen als fluweel en linnen zijn hier te koop. Van een upgrade gesproken. Bij Bemz kan je eveneens je Ikea-zetel pimpen dankzij hun hoezen met toffe dessins. Dat ook België aan Ikea-hacking doet bewijst dan weer Coverique, de webshop die je Ikea-zetel omhult in Belgisch kwaliteitstextiel van artistide. Extra fijn: de verzending is gratis!

(KS)

Er wordt geschat dat zowat ieder Vlaams huishouden iets van Ikea in huis heeft -al was het maar een set washandjes, maar het nadeel aan deze Ikea-drang is dat heel wat mensen hetzelfde bed, hetzelfde kastensysteem of dezelfde keuken heeft. Ikea Hacks zijn een wijdverspreid gegeven maar vaak heb je er heel wat handigheid, materiaal én tijd voor nodig. Gelukkig zijn er voldoende websites en initiatieven die jouw Ikeameubels moeiteloos omtoveren tot unieke stuks. Ideaal voor mensen met twee linkerhanden en geen flauw idee wat een klopboor is. De Zweedse designsite Superfront verkoopt alles wat compatibel is met Ikea-meubels, van messing handgrepen, fraai vormgegeven pootjes tot kastdeuren met fantastisch ingegroefde patronen. Onze topfavoriet! Wie tòch nog even verder wil kijken kan terecht bij de mensen van Semihandmade voor leuke kastdeurtjes, of bij Pretty Pegs voor unieke poten voor stoelen, kasten en tafels. Panyl maakt vinylstickers speciaal bestemd om je Ikea-meubilair (of andere meubelstukken die toevallig dezelfde afmetingen hebben) een beetje op te fleuren. Ze stellen speciale stickerpacks samen per model, maar je kan ook per lopende meter stickers aankopen. Extra handig: ze zijn makkelijk te verwijderen zonder lijmsporen na te laten. Ook Behangfabriek fabriceert stickers en decals om die ieder spoortje "Zweedse meubelgigant" verwijderen. Bij ComfortWorks kan je zetelovertrekken kopen die (alweer) speciaal voor Ikea-modelletjes bested zijn. En we spreken niet van gewone katoenen hoezen: ook luxematerialen als fluweel en linnen zijn hier te koop. Van een upgrade gesproken. Bij Bemz kan je eveneens je Ikea-zetel pimpen dankzij hun hoezen met toffe dessins. Dat ook België aan Ikea-hacking doet bewijst dan weer Coverique, de webshop die je Ikea-zetel omhult in Belgisch kwaliteitstextiel van artistide. Extra fijn: de verzending is gratis! (KS)