Dat meldt Stefano Boeri, de voorzitter van de Triennale, een designmuseum in Milaan waar een grote overzichtstentoonstelling over Mari loopt. 'Dag Enzo. Je vertrekt als een reus', tweette Boeri.

Mari stond bekend om zijn radicale linkse politiek, opvliegende karakter en focus op vorm en functie. De burgemeester van Milaan, Beppe Sala, en de Italiaanse minister van Cultuur, Dario Franceschini, brachten al hulde aan Mari. Franceschini noemde hem 'één van de grote meesters van het Italiaanse design van de 20ste eeuw'.

Dat meldt Stefano Boeri, de voorzitter van de Triennale, een designmuseum in Milaan waar een grote overzichtstentoonstelling over Mari loopt. 'Dag Enzo. Je vertrekt als een reus', tweette Boeri. Mari stond bekend om zijn radicale linkse politiek, opvliegende karakter en focus op vorm en functie. De burgemeester van Milaan, Beppe Sala, en de Italiaanse minister van Cultuur, Dario Franceschini, brachten al hulde aan Mari. Franceschini noemde hem 'één van de grote meesters van het Italiaanse design van de 20ste eeuw'.