Karen Van Winkel en Veerle Dobbelaere, de twee dames achter het merk, hebben gekozen om de naam van hun label te veranderen. Voortaan heet Wit+goed 'Clodette' en willen de dames ook het buitenland veroveren met hun witte collectie van onder meer tafellinnen, keukenschorten en kaartjes.

Wit+goed is een Antwerps label dat, anderhalf jaar geleden, werd opgericht door Karen Van Winkel en Veerle Dobbelaere. Karen Van Winkel is een fotografie met een passie voor cupcakes en Veerle Dobbelaere kennen we van het kleine en grote scherm uit series als 'Recht op Recht' en uit de film 'Smoorverliefd'. De twee dames sloegen de handen in elkaar en wit+goed zag het levenslicht. Een label dat stijlvol 'wit goed' naar de mensen brengt: onder meer tafelkleden en servetten maken deel uit van de collectie van het label.

Wat begon als Wit+goed krijgt een vervolg als 'Clodette'. Een naamsverandering die de stap naar het buitenland zou moeten vergemakkelijken. Bovendien wordt als logo, en dit komt ook terug in de ontwerpen zelf, voortaan een wit knoopje met rode garen gebruikt.

De tafel is het hart van het huis

Onder de slagzin 'Foward to basics' brengt Clodette een collectie waarin de kleur wit een centrale plaats krijgt. Clodette vertrekt vanuit de tafel in een huis: het hart van elke woning waar je vrienden en familie ontvangt. Er werd een collectie tafellinnen gecreëerd, keukenschorten, servetten en keukenhanddoeken. Zo is er bijvoorbeeld het tafelkleed 'Rachel' met een parmantige rij knopen, een brede boord en heuse split. Maar er zijn ook servetringen in papier met gedichten op van Veerle Dobbelaere.

Werken met woorden

Clodette werkt steeds vaker met woorden op hun ontwerpen omdat ze er meer van willen maken dan louter een gebruiksvoorwerp. Zo bedachten ze ook papieren servetten met een boodschap, een zakdoek met emotionele boodschap, speelse placemats en unieke wenskaarten. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Clodette mensen dichter bij elkaar wil brengen en wil zorgen voor dat extra beetje gezelligheid.

De badkamer

Clodette beperkt zich niet enkel tot de keuken, maar ontwerpt ook voor de vrouw in de badkamer. Zo zijn er witte badhanddoeken in katoen, zoals de modellen 'Etienna & Etienne', badjassen en washandjes. De verschillende ontwerpen worden gekenmerkt door het witte knoopje met rode garen.

Workshops

Karen en Veerle, de ontwerpsters achter Clodette, geven ook workshops in de winkel van het label in Antwerpen. Er worden lessen georganiseerd rond tafeldecoratie (hoe geef je een persoonlijke touch aan de tafel of hoe decoreer je een feesttafel) en de etiquetteregels worden nog eens van onder het stof gehaald. Daarnaast kan je ook leren hoe je een gezond ontbijt klaarmaakt en is er een kleurenconsulente die je tips geeft over de inrichting van je woning.

De veelzijdige witte collectie van Clodette is verkrijgbaar op verschillende locaties doorheen het land, maar ook via de eigen webshop en in de winkel van Clodette in de Volkstraat 28 in Antwerpen.

Karen Van Winkel en Veerle Dobbelaere, de twee dames achter het merk, hebben gekozen om de naam van hun label te veranderen. Voortaan heet Wit+goed 'Clodette' en willen de dames ook het buitenland veroveren met hun witte collectie van onder meer tafellinnen, keukenschorten en kaartjes. Wit+goed is een Antwerps label dat, anderhalf jaar geleden, werd opgericht door Karen Van Winkel en Veerle Dobbelaere. Karen Van Winkel is een fotografie met een passie voor cupcakes en Veerle Dobbelaere kennen we van het kleine en grote scherm uit series als 'Recht op Recht' en uit de film 'Smoorverliefd'. De twee dames sloegen de handen in elkaar en wit+goed zag het levenslicht. Een label dat stijlvol 'wit goed' naar de mensen brengt: onder meer tafelkleden en servetten maken deel uit van de collectie van het label. Wat begon als Wit+goed krijgt een vervolg als 'Clodette'. Een naamsverandering die de stap naar het buitenland zou moeten vergemakkelijken. Bovendien wordt als logo, en dit komt ook terug in de ontwerpen zelf, voortaan een wit knoopje met rode garen gebruikt. De tafel is het hart van het huis Onder de slagzin 'Foward to basics' brengt Clodette een collectie waarin de kleur wit een centrale plaats krijgt. Clodette vertrekt vanuit de tafel in een huis: het hart van elke woning waar je vrienden en familie ontvangt. Er werd een collectie tafellinnen gecreëerd, keukenschorten, servetten en keukenhanddoeken. Zo is er bijvoorbeeld het tafelkleed 'Rachel' met een parmantige rij knopen, een brede boord en heuse split. Maar er zijn ook servetringen in papier met gedichten op van Veerle Dobbelaere. Werken met woorden Clodette werkt steeds vaker met woorden op hun ontwerpen omdat ze er meer van willen maken dan louter een gebruiksvoorwerp. Zo bedachten ze ook papieren servetten met een boodschap, een zakdoek met emotionele boodschap, speelse placemats en unieke wenskaarten. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Clodette mensen dichter bij elkaar wil brengen en wil zorgen voor dat extra beetje gezelligheid. De badkamer Clodette beperkt zich niet enkel tot de keuken, maar ontwerpt ook voor de vrouw in de badkamer. Zo zijn er witte badhanddoeken in katoen, zoals de modellen 'Etienna & Etienne', badjassen en washandjes. De verschillende ontwerpen worden gekenmerkt door het witte knoopje met rode garen.Workshops Karen en Veerle, de ontwerpsters achter Clodette, geven ook workshops in de winkel van het label in Antwerpen. Er worden lessen georganiseerd rond tafeldecoratie (hoe geef je een persoonlijke touch aan de tafel of hoe decoreer je een feesttafel) en de etiquetteregels worden nog eens van onder het stof gehaald. Daarnaast kan je ook leren hoe je een gezond ontbijt klaarmaakt en is er een kleurenconsulente die je tips geeft over de inrichting van je woning. De veelzijdige witte collectie van Clodette is verkrijgbaar op verschillende locaties doorheen het land, maar ook via de eigen webshop en in de winkel van Clodette in de Volkstraat 28 in Antwerpen.