De winnaars van de Inside2013 ontwerpwedstrijd zijn bekend gemaakt. De internationale wedstrijd werd gehost door het Morpholio Project. Studenten en jonge professionele ontwerpers uit diverse disciplines werden gevraagd om een collectie van hun 'binnen'- werk op te sturen in digitale beelden.


Inside2013 stelt de volgende vragen: wat zijn de doelstellingen waarmee we design evolueren vandaag de dag? Wat maakt een project bekwaam om door het virtuele lawaai te breken en een conversatie te starten in een cultuur die steeds maar meer gelinkt is door netwerken? Hoe hebben de media effect op de manier waarop je boodschap zijn bestemming bereikt? En wat is je boodschap überhaupt? De wedstrijd wil de deelnemende ontwerpers uitdagen om hun werk te confronteren met de wereld. Door je ontwerpen uit te sturen in het veld test je jezelf en je projecten. Je bent niet enkel de designer, maar ook de curator en de criticus.


'Er is een rijkdom aan talent komende van de jonge ontwerpers, vooral met betrekking tot creatieve structuren voor gemeenschappen', zei Diana Budds van Dwell Magazine na de bekendmaking van de winnaars. Ook Birgitte Lohmann van designboom prees de inzendingen. Ze stelde dat de ontwerpers rekening hadden gehouden met het stijgende gebruik van technologie, maar ook dat hun ontwerpen niet ver afstaan van wat er zal gerealiseerd worden in de toekomst.


De organisatoren benadrukten dat alle inzendingen groot talent en durf tentoonspreiden. Ze zijn erg tevreden met de deelnemers die dapper genoeg waren om de wereld met hun stem te confronteren. Voor de winnaars en beelden van hun ontwerpen kan je terecht op de website van mymorpholio. (LP)

De winnaars van de Inside2013 ontwerpwedstrijd zijn bekend gemaakt. De internationale wedstrijd werd gehost door het Morpholio Project. Studenten en jonge professionele ontwerpers uit diverse disciplines werden gevraagd om een collectie van hun 'binnen'- werk op te sturen in digitale beelden. Inside2013 stelt de volgende vragen: wat zijn de doelstellingen waarmee we design evolueren vandaag de dag? Wat maakt een project bekwaam om door het virtuele lawaai te breken en een conversatie te starten in een cultuur die steeds maar meer gelinkt is door netwerken? Hoe hebben de media effect op de manier waarop je boodschap zijn bestemming bereikt? En wat is je boodschap überhaupt? De wedstrijd wil de deelnemende ontwerpers uitdagen om hun werk te confronteren met de wereld. Door je ontwerpen uit te sturen in het veld test je jezelf en je projecten. Je bent niet enkel de designer, maar ook de curator en de criticus. 'Er is een rijkdom aan talent komende van de jonge ontwerpers, vooral met betrekking tot creatieve structuren voor gemeenschappen', zei Diana Budds van Dwell Magazine na de bekendmaking van de winnaars. Ook Birgitte Lohmann van designboom prees de inzendingen. Ze stelde dat de ontwerpers rekening hadden gehouden met het stijgende gebruik van technologie, maar ook dat hun ontwerpen niet ver afstaan van wat er zal gerealiseerd worden in de toekomst. De organisatoren benadrukten dat alle inzendingen groot talent en durf tentoonspreiden. Ze zijn erg tevreden met de deelnemers die dapper genoeg waren om de wereld met hun stem te confronteren. Voor de winnaars en beelden van hun ontwerpen kan je terecht op de website van mymorpholio. (LP)