Het Design Museum in Londen heeft de zeven winnaars van de jaarlijkse Designs of the Year Awards bekend gemaakt. Met deze prijzen wil men de beste ontwerpen van de afgelopen 12 maanden in de kijker zetten. Momenteel zijn de zeven winnaars - voor elke categorie één - aangekondigd. Op 16 april wordt de algemene winnaar bekend gemaakt.

In de categorie architectuur mocht de Tour Bois-Le-Prêtre in Parijs, ontworpen door Frédéric Druot, Anne Lacaton en Jean-Philippe Vassal, de prijs mee naar huis nemen.
De website van de Britse overheid Gov.uk kreeg de prijs voor beste digitaal ontwerp en Medici Chair, ontworpen door Konstantin Grcic, is verkozen tot het beste meubelontwerp.
De Yamoyo Kit van ColaLife en PI Global mocht de award voor beste product in ontvangst nemen en de Morph Folding Wheel van Vitamins for Maddak Inc. is verkozen tot beste transport.

Ten slotte was er ook een prijs voor beste graphics die naar de Venice Architecture Biennale Identity ging en een prijs voor mode die bestemd was voor de documentaire over Diana Vreeland geregisseerd door Lisa Immordino Vreeland.

Deze zeven winnaars zullen strijden voor de Design of the Year Award die op 16 april wordt uitgereikt. De winnaars hun werken zullen allemaal tentoongesteld worden tot 7 juli in het Design Museum in Londen. (RDM)

Het Design Museum in Londen heeft de zeven winnaars van de jaarlijkse Designs of the Year Awards bekend gemaakt. Met deze prijzen wil men de beste ontwerpen van de afgelopen 12 maanden in de kijker zetten. Momenteel zijn de zeven winnaars - voor elke categorie één - aangekondigd. Op 16 april wordt de algemene winnaar bekend gemaakt. In de categorie architectuur mocht de Tour Bois-Le-Prêtre in Parijs, ontworpen door Frédéric Druot, Anne Lacaton en Jean-Philippe Vassal, de prijs mee naar huis nemen. De website van de Britse overheid Gov.uk kreeg de prijs voor beste digitaal ontwerp en Medici Chair, ontworpen door Konstantin Grcic, is verkozen tot het beste meubelontwerp. De Yamoyo Kit van ColaLife en PI Global mocht de award voor beste product in ontvangst nemen en de Morph Folding Wheel van Vitamins for Maddak Inc. is verkozen tot beste transport. Ten slotte was er ook een prijs voor beste graphics die naar de Venice Architecture Biennale Identity ging en een prijs voor mode die bestemd was voor de documentaire over Diana Vreeland geregisseerd door Lisa Immordino Vreeland. Deze zeven winnaars zullen strijden voor de Design of the Year Award die op 16 april wordt uitgereikt. De winnaars hun werken zullen allemaal tentoongesteld worden tot 7 juli in het Design Museum in Londen. (RDM)