Op 29 augustus, tijdens een heuse award show, werden de winnaars van Index: Award 2013 bekend gemaakt. De Deense non-profit organisatie Index: Design to Improve Life promoot levensverbeterend design wereldwijd. De winnende ontwerpen zijn dan ook allemaal innovatief en bieden duurzame oplossingen voor problemen in onze snel veranderende maatschappij.

De non-profit organisatie koos voor een mix tussen een live nieuwsshow en een theaterproductie om de winnaars bekend te maken. Steffen Kretz, een lokaal nieuwsanker, gidste zijn publiek door de show. Er werden live sprinkhanen gegeten, een elektrische sportwagen reed geruisloos door het publiek en de kroonprinses van Denenmarken was aanwezig.

Op het einde van de 'goed nieuwsshow' liet Kretz het publiek niet langer in spanning wachten, en onthulde hij de winnaars van de design wedstrijd. De prijzen werden verdeeld in vijf categorieën. De eerste categorie, 'Community', kende twee winnaars. De Nederlandse 'Smart Highway' won omwille van de interessante kijk op intelligente wegen in de toekomst. Dit Nederlands concept won ook de publieksprijs na een stemming via CNN.coom. De tweede winnaar in de 'Community' categorie was het 'Copenhagen Climate Adaption Plan'. Dit plan voor de Deense hoofdstad bedacht hoe ze succesvol konden omgaan met het veranderende klimaat. De tweede categorie, 'Home', verkoos 'Fresh Paper' als winnaar. Dit design is simpel, maar revolutionair omdat het land- en tuinbouwproducten vier keer langer vers houdt dan gebruikelijk. 'The Natalie Collection' won in de derde categorie 'Body'. Deze collectie bestaat uit een trio van geboortesimulatie-apparatuur die kinder- en moedersterfte tegengaat. De laatste categorie 'Play & Learning' riep 'Rasperry Pi' uit tot winnaar omwille van hun betaalbaar en vooruitstrevend idee. Het ontwerp is een computer van slechts vijfentwintig dollar en heeft als doel de hele wereld te digitaliseren.

De organisatie Index: Design to Improve Life heeft als tagline 'mensen inspireren, opleiden en engageren om duurzame oplossingen voor globale veranderingen te ontwerpen'. Om meer te lezen over de organisatie klikt u hier. (LP)

Op 29 augustus, tijdens een heuse award show, werden de winnaars van Index: Award 2013 bekend gemaakt. De Deense non-profit organisatie Index: Design to Improve Life promoot levensverbeterend design wereldwijd. De winnende ontwerpen zijn dan ook allemaal innovatief en bieden duurzame oplossingen voor problemen in onze snel veranderende maatschappij. De non-profit organisatie koos voor een mix tussen een live nieuwsshow en een theaterproductie om de winnaars bekend te maken. Steffen Kretz, een lokaal nieuwsanker, gidste zijn publiek door de show. Er werden live sprinkhanen gegeten, een elektrische sportwagen reed geruisloos door het publiek en de kroonprinses van Denenmarken was aanwezig. Op het einde van de 'goed nieuwsshow' liet Kretz het publiek niet langer in spanning wachten, en onthulde hij de winnaars van de design wedstrijd. De prijzen werden verdeeld in vijf categorieën. De eerste categorie, 'Community', kende twee winnaars. De Nederlandse 'Smart Highway' won omwille van de interessante kijk op intelligente wegen in de toekomst. Dit Nederlands concept won ook de publieksprijs na een stemming via CNN.coom. De tweede winnaar in de 'Community' categorie was het 'Copenhagen Climate Adaption Plan'. Dit plan voor de Deense hoofdstad bedacht hoe ze succesvol konden omgaan met het veranderende klimaat. De tweede categorie, 'Home', verkoos 'Fresh Paper' als winnaar. Dit design is simpel, maar revolutionair omdat het land- en tuinbouwproducten vier keer langer vers houdt dan gebruikelijk. 'The Natalie Collection' won in de derde categorie 'Body'. Deze collectie bestaat uit een trio van geboortesimulatie-apparatuur die kinder- en moedersterfte tegengaat. De laatste categorie 'Play & Learning' riep 'Rasperry Pi' uit tot winnaar omwille van hun betaalbaar en vooruitstrevend idee. Het ontwerp is een computer van slechts vijfentwintig dollar en heeft als doel de hele wereld te digitaliseren. De organisatie Index: Design to Improve Life heeft als tagline 'mensen inspireren, opleiden en engageren om duurzame oplossingen voor globale veranderingen te ontwerpen'. Om meer te lezen over de organisatie klikt u hier. (LP)