Turkije staat bol van culturele schatten die heel wat mensen nog moeten ontdekken. Ebru is zo'n kunstvorm die hier amper voorkomt. Het is een oude Turkse schildertechniek waarbij er verf op water met olie wordt gesprenkeld om zo patronen en vormen te creëren die vervolgens op papier overgegoten worden.

De Turkse kunstenaar Garip Ay is één van de meest begenadigde Ebru-kunstenaars van zijn land, en slaagt erin om bekende schilderijen na te maken, zoals hier Sterrennacht en het zelfportret van Vincent Van Gogh. Het resultaat en de techniek zijn niet minder dan verbluffend.

Bekijk hier meer werk van Ay.

(ks)

Turkije staat bol van culturele schatten die heel wat mensen nog moeten ontdekken. Ebru is zo'n kunstvorm die hier amper voorkomt. Het is een oude Turkse schildertechniek waarbij er verf op water met olie wordt gesprenkeld om zo patronen en vormen te creëren die vervolgens op papier overgegoten worden. De Turkse kunstenaar Garip Ay is één van de meest begenadigde Ebru-kunstenaars van zijn land, en slaagt erin om bekende schilderijen na te maken, zoals hier Sterrennacht en het zelfportret van Vincent Van Gogh. Het resultaat en de techniek zijn niet minder dan verbluffend. Bekijk hier meer werk van Ay.(ks)