Verticale loft

Verticale loft
Het dakterras biedt aan vier zijden licht en zicht via grote gevelopeningen, een glazen schuifpui en een transparant dakvlak. De oranje Pastil Chairs zijn van Eero Aarnio.

nl-design-interieur-verticale-11945448947081194544519288_KW_v2

Het dakterras biedt aan vier zijden licht en zicht via grote gevelopeningen, een glazen schuifpui en een transparant dakvlak. De oranje Pastil Chairs zijn van Eero Aarnio.

nl-design-interieur-verticale-11945448947081194544519315_KW_v2

Door een met glas overdekt 'gat' in het dak wordt de traphal voorzien van veel daglicht. Onder de nok is een aparte media/tv-ruimte ondergebracht.

nl-design-interieur-verticale-11945448947081194544519342_KW_v2

De living wordt door een 'flinterdunne' glaswand gescheiden van het terras en biedt uitzicht over de voormalige cichoreivelden. De fauteuils zijn ontworpen door Geoffrey Harcourt voor Artifort.

nl-design-interieur-verticale-11945448947081194544519369_KW_v2

onder de media/tv-ruimte heeft de vrouw des huizes haar werkkamer. De gekleurde boekenkast is van Kewlox, de wandtegels in de traphal van Emery&Cie.

nl-design-interieur-verticale-11945448947081194544519430_KW_v2

In de grote woonkeuken beneden staan twee identieke sets met een eettafel van Molteni, witte stoelen van Artifort en hanglampen van foscarini.

nl-design-interieur-verticale-11945448947081194544519476_KW_v2

De keukenwand kreeg een tweede 'huid' van polycarbonaat voor een betere isolatie.

nl-design-interieur-verticale-11945448947081194544519503_KW_v2

De achtergevel kreeg nieuwe en uitvergrote gevelopeningen. De horizontale belijning in de gevel verwijzen naar het vroegere droogproces, waarbij de cichorei door horizontale roosters in de droogtoren naar beneden viel.

nl-design-interieur-verticale-11945448947081194544519530_KW_v2

De gang van het architectenbureau.

nl-design-interieur-verticale-11945448947081194544519575_KW_v2

Het architectenbureau werd ondergebracht in de voormalige opslag- en transportruimte van de oude cichoreifabriek. Het ruwe beton werd 'bloot' gelaten.

nl-design-interieur-verticale-11945448947081194544519602_KW_v2

In het plafond van de werkkamer van architect Frank Demulle zijn de originele stortkokers bewaard.