Wie het live heeft kunnen aanschouwen, zal beamen dat 3D video mapping een hypnotiserend effect heeft. De kijker geraakt er als het ware van in trance. 3D mapping is het maken van 3D animaties, die vervolgens geprojecteerd worden op een 2D of 3D ondergrond. Een behoorlijk intrigerende ervaring om live mee te maken.

'Het ontwerpproces begint bij ons met een ontwerp dat we maken aan de hand van de ruimte waarin we mappen, de sfeer van het evenement en het grafisch werk van de klant,' legt Louis Philippe uit. Samen met Margot Hofmans doet hij aan 3D video mapping. De vorm waarop geprojecteerd wordt is het startpunt van iedere animatie.

Het duo vindt het leuk om live projecties te combineren met muziek. Maar in hun arsenaal zitten ook installaties en projecties op gebouwen. Verder willen ze zich verdiepen in meer interactieve werken.

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakenestraat tijdens Maker.Street.

(LP)

Wie het live heeft kunnen aanschouwen, zal beamen dat 3D video mapping een hypnotiserend effect heeft. De kijker geraakt er als het ware van in trance. 3D mapping is het maken van 3D animaties, die vervolgens geprojecteerd worden op een 2D of 3D ondergrond. Een behoorlijk intrigerende ervaring om live mee te maken. 'Het ontwerpproces begint bij ons met een ontwerp dat we maken aan de hand van de ruimte waarin we mappen, de sfeer van het evenement en het grafisch werk van de klant,' legt Louis Philippe uit. Samen met Margot Hofmans doet hij aan 3D video mapping. De vorm waarop geprojecteerd wordt is het startpunt van iedere animatie. Het duo vindt het leuk om live projecties te combineren met muziek. Maar in hun arsenaal zitten ook installaties en projecties op gebouwen. Verder willen ze zich verdiepen in meer interactieve werken. (LP)