Candice startte haar project als een bezinning rond afval in het interieur, de architectuur en design. Wat afval is voor de één, is het dat niet noodzakelijk voor de ander. Candice verzamelt afval en tovert het om in verschillende soorten objecten. Van interieur items tot juwelen: met afvalmaterialen kan je verschillende kanten uit. 'Een juweel maken uit afval vind ik erg leuk, omdat de twee dingen zo contrasteren met elkaar.'

Ze noemt haar manier van werken slow design, want ze werkt vooral manueel en door veel te experimenteren. 'Ik vind het belangrijk om met mijn handen te werken en met vallen en opstaan dingen te creëren. Soms zijn het net foutjes die me inspireren of nieuwe vormen doen ontdekken.'

Als we afvalmateriaal een tweede kans geven, kan er nog zoveel mee gedaan worden. Als je kijkt naar de ontwerpen van Candice is het inderdaad zonde om vuilnis zomaar op een afvalberg te laten liggen.

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakenestraat tijdens Maker.Street.

(LP)

Candice startte haar project als een bezinning rond afval in het interieur, de architectuur en design. Wat afval is voor de één, is het dat niet noodzakelijk voor de ander. Candice verzamelt afval en tovert het om in verschillende soorten objecten. Van interieur items tot juwelen: met afvalmaterialen kan je verschillende kanten uit. 'Een juweel maken uit afval vind ik erg leuk, omdat de twee dingen zo contrasteren met elkaar.' Ze noemt haar manier van werken slow design, want ze werkt vooral manueel en door veel te experimenteren. 'Ik vind het belangrijk om met mijn handen te werken en met vallen en opstaan dingen te creëren. Soms zijn het net foutjes die me inspireren of nieuwe vormen doen ontdekken.' Als we afvalmateriaal een tweede kans geven, kan er nog zoveel mee gedaan worden. Als je kijkt naar de ontwerpen van Candice is het inderdaad zonde om vuilnis zomaar op een afvalberg te laten liggen. (LP)