Uitreiking 'Designer van het jaar 2013': de sfeerbeelden

Uitreiking 'Designer van het jaar 2013': de sfeerbeelden
© Wouter Van Vaerenbergh

We kondigden het dit voorjaar al aan: dat de Belgische Designer van het jaar 2013 de Brusselaar Jean-François D'Or is. En toch was het voor de officiële overhandiging van prijs, bloemen en champagne wachten tot de avond van 30 september.

Aan het woord kwam eerst Paul Dujardin, de directeur van Bozar, die de genodigden warm welkom heette in de voormalige Bozar shop, waar Jean-François een vitrine ingericht had met zijn Edvard spiegels. Daarna verraste Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Interieur Biennale en Voka, door alle acht Belgische Designers van het jaar, waaronder de aanwezigen Alain Gilles (laureaat 2012), Nathalie Dewez (2011) en Nedda El-Asmar (2007) alvast uit te nodigen voor een ontwerpopdracht voor een bistro op de Interieur Biennale van 2014.

Waarna hoofdredacteur van Knack Weekend Lene Kemps op het podium benadrukte dat het een van de doelen van dit blad en ook van deze prijs is: niet alleen een springplank zijn voor jong talent, maar ook een thuishaven voor gevestigde waarden. Jean-François D'Or zelf , die dit jaar hard werkte aan zijn expo en boek, genoot van de felicitaties. De uitreiking was het allerlaatste evenement in het volle programma van het festival Design September dat de afgelopen maand in de hoofdstad plaatsvond. Een afsluiter in stijl.

Leen Creve

Het interview met Jean-François D'Or leest u in Knack Weekend Black Wonen van 2 oktober.

feest_1 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_2 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_3 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_4 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_5 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_6 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_7 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_8 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_9 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_10 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_11 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_12 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_13 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_14 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_15 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_16 © Wouter Van Vaerenbergh

feest_17 © Wouter Van Vaerenbergh