Ontwerper Thibault Van Renne heeft in zijn nieuwe showroom een wereldprimeur in de tapijtknoopkunst voorgesteld. Hij ontwierp een tapijt dat een exacte kopij is van een foto van de Gentse dj Maxim Lany.

"Een jaar geleden werkte ik mee aan een project dat Maxim Lany gelanceerd had, waarbij me opviel dat we veel gemeen hebben. We zijn beiden van Gent en gedreven en gepassioneerd door onze job", aldus Thibault. "Ik kwam op het idee om samen te werken met Maxim en op die manier te laten zien aan onze (potentiële) klanten wat we allemaal kunnen doen."

Het resultaat is een handgeweven tapijt van 2m50 op 1m75 dat een exacte kopij is van een foto van Maxim Lany achter de draaitafel. Er werd gewerkt met zijde en wol om de echtheid en het reliëf van de foto naar voor te brengen. Het tapijt is gewoven met een gemiddelde van 310 000 knopen per vierkante meter wat resulteert in een ongelooflijk gedetailleerd en verfijnd tapijt.

Fair Trade

Thibault Van Renne heeft zijn kennis en passie voor de tapijtknoopkunst opgedaan dankzij zijn vader die een tapijtenhandelaar was en hem geregeld meenam naar het Midden-Oosten. Thibault zelf verkiest om samen te werken met arbeiders in landen als India, Kashmir, Nepal en Turkije en gaat er ook prat op dat hij een Fair Trade product aflevert. "Ik werk samen met een organisatie die maandelijks controleert of alle bedrijven correct werken en ik ga zelf ook altijd langs bij alle producenten om te controleren of alles volgens de wetgeving verloopt", verzekert Thibault ons.

Het uitgaanspunt van de werken van Thibault is een modern design met de kwaliteit van een Perzisch tapijt. Om die kwaliteit te verkrijgen wordt er gewerkt met natuurlijke stoffen zoals zijde, wol en bamboezijde.
De showroom van Thibault Van Renne is voorlopig verhuisd naar Evergem terwijl zijn pand in de Mageleinstraat in Gent wordt vernieuwd. Wie zelf geïnteresseerd is in een handgemaakt tapijt, kan terecht op de website of kan een bezoekje brengen aan de stand van Thibault op Interieur 2012. (RDM)

Ontwerper Thibault Van Renne heeft in zijn nieuwe showroom een wereldprimeur in de tapijtknoopkunst voorgesteld. Hij ontwierp een tapijt dat een exacte kopij is van een foto van de Gentse dj Maxim Lany. "Een jaar geleden werkte ik mee aan een project dat Maxim Lany gelanceerd had, waarbij me opviel dat we veel gemeen hebben. We zijn beiden van Gent en gedreven en gepassioneerd door onze job", aldus Thibault. "Ik kwam op het idee om samen te werken met Maxim en op die manier te laten zien aan onze (potentiële) klanten wat we allemaal kunnen doen." Het resultaat is een handgeweven tapijt van 2m50 op 1m75 dat een exacte kopij is van een foto van Maxim Lany achter de draaitafel. Er werd gewerkt met zijde en wol om de echtheid en het reliëf van de foto naar voor te brengen. Het tapijt is gewoven met een gemiddelde van 310 000 knopen per vierkante meter wat resulteert in een ongelooflijk gedetailleerd en verfijnd tapijt. Fair Trade Thibault Van Renne heeft zijn kennis en passie voor de tapijtknoopkunst opgedaan dankzij zijn vader die een tapijtenhandelaar was en hem geregeld meenam naar het Midden-Oosten. Thibault zelf verkiest om samen te werken met arbeiders in landen als India, Kashmir, Nepal en Turkije en gaat er ook prat op dat hij een Fair Trade product aflevert. "Ik werk samen met een organisatie die maandelijks controleert of alle bedrijven correct werken en ik ga zelf ook altijd langs bij alle producenten om te controleren of alles volgens de wetgeving verloopt", verzekert Thibault ons. Het uitgaanspunt van de werken van Thibault is een modern design met de kwaliteit van een Perzisch tapijt. Om die kwaliteit te verkrijgen wordt er gewerkt met natuurlijke stoffen zoals zijde, wol en bamboezijde. De showroom van Thibault Van Renne is voorlopig verhuisd naar Evergem terwijl zijn pand in de Mageleinstraat in Gent wordt vernieuwd. Wie zelf geïnteresseerd is in een handgemaakt tapijt, kan terecht op de website of kan een bezoekje brengen aan de stand van Thibault op Interieur 2012. (RDM)