Elektrolux organiseert dit jaar voor de elfde keer de internationale ontwerpwedstrijd Design Lab. In het verleden bracht de competitie al een groot aantal creatieve en innovatieve oplossingen voort, waaronder recent het Aeroball concept in 2012.
Dit jaar nodigt Electrolux studenten uit om zich te laten inspireren door de hedendaagse urban lifestyle en met intuïtieve en innovatieve oplossingen te komen voor de leefomgeving van de toekomst. De prijs is een betaalde stageplaats van zes maanden en een geldprijs van 5000 euro.

Inspired Urban Living
Het thema van dit jaar, Inspired Urban Living, is gebaseerd op de groeiende urbanisatie, waarbij ruimte schaarser wordt doordat mensen steeds dichter bij elkaar gaan wonen. De vraag is dan ook welke rol design kan spelen om ervoor te zorgen dat we voorbereid zijn op deze sociale verandering?

Voor het eerst in het elfjarig bestaan van de Design Lab 2013 krijgen deelnemers de kans om binnen het thema 'Urban lifestyle' uit drie focusgebieden te kiezen. Deze zijn: social cooking, natural air en easy cleaning. Daarnaast richt de briefing zich dit jaar niet alleen op de traditionele categorie 'industriële vormgeving', maar ook op gebruiksartikelen en diensten.

"Bij Electrolux vinden we het belangrijk om vanuit een breed perspectief naar design te kijken. Voor ons zijn alle ontwerpen die de leefomgeving en lifestyle van onze consumenten verbeteren belangrijk. Dat is ook de reden waarom wij ons dit jaar op een bredere productgroep richten met Design Lab 2013. We nodigen studenten uit om na te denken over producten, accessoires, gebruiksartikelen en diensten binnen de drie belangrijke gebieden: social cooking, natural air en easy cleaning," zegt Stefano Marzano, Chief Design Officer bij Electrolux.

De finale
In de laatste fase worden acht finalisten geselecteerd voor de finale. Tijdens een speciaal evenement presenteren zij hun inzendingen aan een jury, bestaande uit internationaal gerenommeerde professionals. De jury zal de ontwerpen beoordelen op verschillende criteria waaronder intuïtief design, innovatie en consumenteninzicht.

Het beste ontwerp wint naast een geldprijs van 5.000 euro, een betaalde stageplaats van zes maanden in een internationaal designcentrum van Electrolux. De tweede en derde prijs bestaan uit geldprijzen van respectievelijk 3.000 en 2.000 euro. Bovendien wordt een publieksprijs ter waarde van 1.000 euro uitgereikt op basis van de online stemmen. (RDM)
Elektrolux organiseert dit jaar voor de elfde keer de internationale ontwerpwedstrijd Design Lab. In het verleden bracht de competitie al een groot aantal creatieve en innovatieve oplossingen voort, waaronder recent het Aeroball concept in 2012. Dit jaar nodigt Electrolux studenten uit om zich te laten inspireren door de hedendaagse urban lifestyle en met intuïtieve en innovatieve oplossingen te komen voor de leefomgeving van de toekomst. De prijs is een betaalde stageplaats van zes maanden en een geldprijs van 5000 euro. Inspired Urban Living Het thema van dit jaar, Inspired Urban Living, is gebaseerd op de groeiende urbanisatie, waarbij ruimte schaarser wordt doordat mensen steeds dichter bij elkaar gaan wonen. De vraag is dan ook welke rol design kan spelen om ervoor te zorgen dat we voorbereid zijn op deze sociale verandering? Voor het eerst in het elfjarig bestaan van de Design Lab 2013 krijgen deelnemers de kans om binnen het thema 'Urban lifestyle' uit drie focusgebieden te kiezen. Deze zijn: social cooking, natural air en easy cleaning. Daarnaast richt de briefing zich dit jaar niet alleen op de traditionele categorie 'industriële vormgeving', maar ook op gebruiksartikelen en diensten. "Bij Electrolux vinden we het belangrijk om vanuit een breed perspectief naar design te kijken. Voor ons zijn alle ontwerpen die de leefomgeving en lifestyle van onze consumenten verbeteren belangrijk. Dat is ook de reden waarom wij ons dit jaar op een bredere productgroep richten met Design Lab 2013. We nodigen studenten uit om na te denken over producten, accessoires, gebruiksartikelen en diensten binnen de drie belangrijke gebieden: social cooking, natural air en easy cleaning," zegt Stefano Marzano, Chief Design Officer bij Electrolux. De finale In de laatste fase worden acht finalisten geselecteerd voor de finale. Tijdens een speciaal evenement presenteren zij hun inzendingen aan een jury, bestaande uit internationaal gerenommeerde professionals. De jury zal de ontwerpen beoordelen op verschillende criteria waaronder intuïtief design, innovatie en consumenteninzicht.Het beste ontwerp wint naast een geldprijs van 5.000 euro, een betaalde stageplaats van zes maanden in een internationaal designcentrum van Electrolux. De tweede en derde prijs bestaan uit geldprijzen van respectievelijk 3.000 en 2.000 euro. Bovendien wordt een publieksprijs ter waarde van 1.000 euro uitgereikt op basis van de online stemmen. (RDM)