Dit najaar viert Iittala de honderdste geboortedag van professor Kaj Franck, een van de grondleggers van het moderne Finse design. Daarom brengt het Finse tafeldecoratiemerk naar een nieuw Teemaservies op de markt.

De typische basisvormen van de visionair - cirkel, vierkant en driehoek - blijven behouden, maar naast de basiskleuren zwart, wit en blauw zit er nu ook turkoois, parelgrijs en terracotta in het gamma.

Kaj Franck overleed in 1989, zijn artistieke nalatenschap berust veilig in handen van ontwerpersduo Oiva Toikka en Heikki Orvola, die beide goed bevriend waren met Kaj. In het Designmuseum van Gent loopt nog tot 26 februari een tentoonstelling van zijn werk.

Femke De Cauwer

Dit najaar viert Iittala de honderdste geboortedag van professor Kaj Franck, een van de grondleggers van het moderne Finse design. Daarom brengt het Finse tafeldecoratiemerk naar een nieuw Teemaservies op de markt. De typische basisvormen van de visionair - cirkel, vierkant en driehoek - blijven behouden, maar naast de basiskleuren zwart, wit en blauw zit er nu ook turkoois, parelgrijs en terracotta in het gamma. Kaj Franck overleed in 1989, zijn artistieke nalatenschap berust veilig in handen van ontwerpersduo Oiva Toikka en Heikki Orvola, die beide goed bevriend waren met Kaj. In het Designmuseum van Gent loopt nog tot 26 februari een tentoonstelling van zijn werk. Femke De Cauwer