Taipei, de hoofdstad van Taiwain, is officieel verkozen tot de World Design Capital van 2016.

De hoofdstad van het eiland Taiwan (de Republiek China), voerde campagne onder de slogan 'Adaptieve stad: design in beweging' en focust op hoe design de levensstandaard van haar inwoners kan verbeteren. Om hun campagne te versterken, werden er twintig projecten voorgesteld onder het 'Public Policy by Design' programma dat als doel heeft om de samenwerking tussen designers, het publiek en sponsors te verstevigen en aan te moedigen. Er werden al meer dan 600 workshops gegeven in Taipei en er staan er nog heel wat op de agenda. De komende twee jaar zullen er ook zes projecten worden uitgevoerd in het thema van de 'adaptieve stad'.

Op de website van World Design Capital valt te lezen waarom Taipei werd uitgekozen om de titel te dragen in 2016: 'iedere stad heeft haar eigen unieke karakter, en Taipei is daarin geen uitzondering. In slechts vijftig jaar heeft de stad nieuw leven geblazen in haar stedelijke landschap door een gesofisticeerd vervoerssysteem, gespecialiseerde medische voorzieningen en bruisende culturele infrastructuren te creëren'.

Taipei is de vijfde stad om de titel te dragen en volgt Turijn (2008), Seoul (2010), Helsinki (2012) en Kaapstad (2014) op.

Voor meer info kan u surfen naar de website van de organisatie van World Design Capital. (LP)

Taipei, de hoofdstad van Taiwain, is officieel verkozen tot de World Design Capital van 2016. De hoofdstad van het eiland Taiwan (de Republiek China), voerde campagne onder de slogan 'Adaptieve stad: design in beweging' en focust op hoe design de levensstandaard van haar inwoners kan verbeteren. Om hun campagne te versterken, werden er twintig projecten voorgesteld onder het 'Public Policy by Design' programma dat als doel heeft om de samenwerking tussen designers, het publiek en sponsors te verstevigen en aan te moedigen. Er werden al meer dan 600 workshops gegeven in Taipei en er staan er nog heel wat op de agenda. De komende twee jaar zullen er ook zes projecten worden uitgevoerd in het thema van de 'adaptieve stad'. Op de website van World Design Capital valt te lezen waarom Taipei werd uitgekozen om de titel te dragen in 2016: 'iedere stad heeft haar eigen unieke karakter, en Taipei is daarin geen uitzondering. In slechts vijftig jaar heeft de stad nieuw leven geblazen in haar stedelijke landschap door een gesofisticeerd vervoerssysteem, gespecialiseerde medische voorzieningen en bruisende culturele infrastructuren te creëren'. Taipei is de vijfde stad om de titel te dragen en volgt Turijn (2008), Seoul (2010), Helsinki (2012) en Kaapstad (2014) op. Voor meer info kan u surfen naar de website van de organisatie van World Design Capital. (LP)