De Franse ontwerper Philippe Starck heeft twee revolutionaire windturbines ontworpen.

Energie is een hot topic. Heel wat designers droegen dan ook hun steentje al bij met energiezuinige ontwerpen en het gebruik van duurzame materialen. Ook de Franse ontwerper Philippe Starck, die vooral bekend staat voor zijn interieurs en meubelontwerpen, is op de milieuvriendelijke kar gesprongen.

Twee jaar onderzoek was er nodig. Maar nu heeft Starck in Milaan zijn langverwachte miniwindturbines voor thuis voorgesteld. Of de turbines hun naam, 'Revolutionair', zullen waarmaken, zal nog moeten blijken. Maar Starck wil er alvast de strijd om nieuwe energie mee aangaan.

Verlangen

"We moeten de mensen helpen om energie te produceren, we moeten hen helpen in de strijd om energie. Want energie mag geen straf zijn, we moeten een verlangen creëren om energie te produceren", stelde Starck op de persconferentie.

De productie van de turbines is in handen van het Italiaanse Pramac, dat gespecialiseerd is in installaties om elektriciteit op te wekken. De slanke turbines kunnen zowel in de tuin als op het dak geplaatst worden. De referentieprijs varieert tussen 2.500 en 3.500 euro.

Elien Haentjens

De Franse ontwerper Philippe Starck heeft twee revolutionaire windturbines ontworpen. Energie is een hot topic. Heel wat designers droegen dan ook hun steentje al bij met energiezuinige ontwerpen en het gebruik van duurzame materialen. Ook de Franse ontwerper Philippe Starck, die vooral bekend staat voor zijn interieurs en meubelontwerpen, is op de milieuvriendelijke kar gesprongen. Twee jaar onderzoek was er nodig. Maar nu heeft Starck in Milaan zijn langverwachte miniwindturbines voor thuis voorgesteld. Of de turbines hun naam, 'Revolutionair', zullen waarmaken, zal nog moeten blijken. Maar Starck wil er alvast de strijd om nieuwe energie mee aangaan. Verlangen "We moeten de mensen helpen om energie te produceren, we moeten hen helpen in de strijd om energie. Want energie mag geen straf zijn, we moeten een verlangen creëren om energie te produceren", stelde Starck op de persconferentie. De productie van de turbines is in handen van het Italiaanse Pramac, dat gespecialiseerd is in installaties om elektriciteit op te wekken. De slanke turbines kunnen zowel in de tuin als op het dak geplaatst worden. De referentieprijs varieert tussen 2.500 en 3.500 euro. Elien Haentjens