Witte sokken, sokken met ruitjes, kleurrijke of net heel sobere exemplaren: ook sokken vertellen iets over de persoon die ze draagt.

Daarop speelt het Berlijnse ontwerpersduo chris&ruby, of voluit Ruby Piterek en Christoph Männchen, in. Ze ontwierpen een collectie sokken, maar dan wel voor... stoelen.

Zo kan u uw stoel omtoveren tot een snob, een nerd, een braaf meisje of een klassedame. Met hun 'Personality socks' spelen de jonge designers met de heersende associaties. Dat er op basis van zoiets kleins als kousen zo'n sterke clichés kunnen bestaan, willen ze meteen ook in vraag stellen.

Al hebben de sokjes ook nog een functie. Ze beschermen uw parketvloer namelijk tegen krassen. Extra voordeel van de sokjes: ze trekken veel minder stof aan dan de ingeburgerde plakkertjes onder de poten. En als ze dan toch vuil zijn, dan steekt u ze gewoon in de wasmachine.

Elien Haentjens

De sokjes passen het best voor stoelen met poten met een diameter tussen 11,5 en 13 centimeter. Ze kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar in het Duitse Guggenheim in Berlijn. Online zijn ze te koop bij designspray.com.

Witte sokken, sokken met ruitjes, kleurrijke of net heel sobere exemplaren: ook sokken vertellen iets over de persoon die ze draagt.Daarop speelt het Berlijnse ontwerpersduo chris&ruby, of voluit Ruby Piterek en Christoph Männchen, in. Ze ontwierpen een collectie sokken, maar dan wel voor... stoelen. Zo kan u uw stoel omtoveren tot een snob, een nerd, een braaf meisje of een klassedame. Met hun 'Personality socks' spelen de jonge designers met de heersende associaties. Dat er op basis van zoiets kleins als kousen zo'n sterke clichés kunnen bestaan, willen ze meteen ook in vraag stellen. Al hebben de sokjes ook nog een functie. Ze beschermen uw parketvloer namelijk tegen krassen. Extra voordeel van de sokjes: ze trekken veel minder stof aan dan de ingeburgerde plakkertjes onder de poten. En als ze dan toch vuil zijn, dan steekt u ze gewoon in de wasmachine. Elien Haentjens De sokjes passen het best voor stoelen met poten met een diameter tussen 11,5 en 13 centimeter. Ze kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar in het Duitse Guggenheim in Berlijn. Online zijn ze te koop bij designspray.com.