De Franse klassieker, die ook wel eens bergère genoemd wordt, leent zich er ideaal toe om een boek te lezen of een sigaar te roken.

Daarom heeft stefan schöning voor het recent ingehuldigde paviljoen in de Lokettenzaal van het Vlaams Parlement, dat hij samen met de Italiaanse architect Giuseppe Farris vormgaf, zijn eigen moderne versie ontwikkeld.

Net als de bergère is de rugleuning van 'The Smoke Chair' hoog genoeg, zodat u er met uw hoofd tegen kan rusten. Maar om zijn zetel een meer moderne look te geven heeft schöning de typische oortjes achterwege gelaten. Bovendien heeft hij het zitoppervlak verlengd en verlaagd, voor een extra comfortabel gevoel.

De Antwerpse designer stefan schöning heeft 'The Smoke Chair' ontwikkeld voor FELD, dat zich specialiseert in "narrative design". Volgens FELD zijn dat eenvoudige, maar doordachte ontwerpen die verbazingwekkend voor de hand liggende oplossingen bieden. Kortom, betekenisvol design met een verhaal. FELD is onderdeel van Drisag, dat de Henry Van de Velde Award voor Bedrijf wegkaapte.

Elien Haentjens

De Franse klassieker, die ook wel eens bergère genoemd wordt, leent zich er ideaal toe om een boek te lezen of een sigaar te roken.Daarom heeft stefan schöning voor het recent ingehuldigde paviljoen in de Lokettenzaal van het Vlaams Parlement, dat hij samen met de Italiaanse architect Giuseppe Farris vormgaf, zijn eigen moderne versie ontwikkeld. Net als de bergère is de rugleuning van 'The Smoke Chair' hoog genoeg, zodat u er met uw hoofd tegen kan rusten. Maar om zijn zetel een meer moderne look te geven heeft schöning de typische oortjes achterwege gelaten. Bovendien heeft hij het zitoppervlak verlengd en verlaagd, voor een extra comfortabel gevoel. De Antwerpse designer stefan schöning heeft 'The Smoke Chair' ontwikkeld voor FELD, dat zich specialiseert in "narrative design". Volgens FELD zijn dat eenvoudige, maar doordachte ontwerpen die verbazingwekkend voor de hand liggende oplossingen bieden. Kortom, betekenisvol design met een verhaal. FELD is onderdeel van Drisag, dat de Henry Van de Velde Award voor Bedrijf wegkaapte. Elien Haentjens