Christian Robinson

Christian Robinson is een zwarte gay illustrator uit de Verenigde Staten. 'Ik teken zelf ook soms zwarte mensen, omdat ik diversiteit heel belangrijk vind, maar ik ben zelf blank en sla de bal dus vast wel eens mis,' aldus Sam. Ontdek de vrolijke, kleurrijke wereld van Christian op Instagram en zijn website Theartoffun.com.

View this post on Instagram

✨👧🏿✨

A post shared by Christian Robinson (@theartoffun) on

Kate Moross

Deze illustrator, art director en designer uit Londen is non-binair en gebruikt hun platform om verandering in de industrie teweeg te brengen. Volg hen op Instagram via @katemoross en @StudioMoross of surf naar katemoross.com.

Sadrie

Een jonge Braziliaanse illustrator en animator die in Antwerpen woont en werkt. Ze werkt het liefst rond archetypes en orale vertellingen. Volg haar via sadrie.com en haar Instagramprofiel.

View this post on Instagram

Poema de sombras, wip

A post shared by sadrie alves (@_sadrie) on

Beatrice Alemagna

Beatrice Alemagna is een Italiaanse illustrator die in Frankrijk woont. 'Je moet haar leren kennen omdat ze even goed als Astrid Lindgren de kern van kinderen weet te vatten. Ze illustreerde ook de Italiaanse vertaling van 'Lotta uit de Kabaalstraat''. Ontdek haar werk op beatricealemagna.com.

Sebastiaan Van Doninck

Sebastiaan Van Doninck is een krak in het creëren van levendige werelden en personages. Hij publiceerde wereldwijd al verschillende prentenboeken voor kinderen. Hou zijn werk in de gaten via sebastiaanvandoninck.com en zijn Instagramprofiel.

Charlotte Dumortier

Deze illustrator en printdesigner uit Antwerpen schept steevast een vrolijke mengeling aan personages. Momenteel illustreert ze het boek 'The Orange Who Ruled The World'. Blijf up to date over haar werk via charlottedumortier.com.

Timothy Goodman

Een illustrator en designer uit New York, die z'n privilege als blanke man goed gebruikt. Zo wil hij niet spreken op conferenties waar vooral mannen zoals hij geprogrammeerd staan en vertelt hij zijn klanten ook duidelijk waarom ze ook moeten kiezen voor andere profielen.

tgoodman.com

Jeremy Sorese

Jeremy Sorese is een gay illustrator uit New York. Hij tekent vaak LGBTQ-taferelen en heeft een gedetailleerde en levendige stijl. Sinds hij een zwaar ongeval heeft gehad, heeft de illustrator ook aandacht voor mensen met een beperking.

Jeremysorese.com

Boycott Books

Een vrij nieuwe Nederlands uitgeverij die veel buitenlandse boeken heruitgeeft in het Nederlands. Op die manier leren kinderen van bij ons ook andere culturen kennen. Zoals bijvoorbeeld het boek 'Kattenkwaad', waarin acht katten de hoofdrol spelen. In Japan zie je wel vaker dat een groep personages samen de protagonistenrol op zich nemen. Het is een reflectie van een minder individualistische maatschappij.

Boycottbooks.com

Jilian Tamaki

Illustrator uit Canada. Zelf is ze in interviews voorzichtig om haar werk feministisch te noemen, maar vindt representatie, diversiteit en visueel realisme wel erg belangrijk. Heel wat verhalen die ze illustreert gaan over autonome vrouwen. De strips (SKIM, This one Summer) die ze samen met haar nicht Mariko Tamaki maakt, raken ook aan het queerthema.

Christian Robinson is een zwarte gay illustrator uit de Verenigde Staten. 'Ik teken zelf ook soms zwarte mensen, omdat ik diversiteit heel belangrijk vind, maar ik ben zelf blank en sla de bal dus vast wel eens mis,' aldus Sam. Ontdek de vrolijke, kleurrijke wereld van Christian op Instagram en zijn website Theartoffun.com. Deze illustrator, art director en designer uit Londen is non-binair en gebruikt hun platform om verandering in de industrie teweeg te brengen. Volg hen op Instagram via @katemoross en @StudioMoross of surf naar katemoross.com. Een jonge Braziliaanse illustrator en animator die in Antwerpen woont en werkt. Ze werkt het liefst rond archetypes en orale vertellingen. Volg haar via sadrie.com en haar Instagramprofiel. Beatrice Alemagna is een Italiaanse illustrator die in Frankrijk woont. 'Je moet haar leren kennen omdat ze even goed als Astrid Lindgren de kern van kinderen weet te vatten. Ze illustreerde ook de Italiaanse vertaling van 'Lotta uit de Kabaalstraat''. Ontdek haar werk op beatricealemagna.com. Sebastiaan Van Doninck is een krak in het creëren van levendige werelden en personages. Hij publiceerde wereldwijd al verschillende prentenboeken voor kinderen. Hou zijn werk in de gaten via sebastiaanvandoninck.com en zijn Instagramprofiel. Deze illustrator en printdesigner uit Antwerpen schept steevast een vrolijke mengeling aan personages. Momenteel illustreert ze het boek 'The Orange Who Ruled The World'. Blijf up to date over haar werk via charlottedumortier.com. Een illustrator en designer uit New York, die z'n privilege als blanke man goed gebruikt. Zo wil hij niet spreken op conferenties waar vooral mannen zoals hij geprogrammeerd staan en vertelt hij zijn klanten ook duidelijk waarom ze ook moeten kiezen voor andere profielen. tgoodman.comJeremy Sorese is een gay illustrator uit New York. Hij tekent vaak LGBTQ-taferelen en heeft een gedetailleerde en levendige stijl. Sinds hij een zwaar ongeval heeft gehad, heeft de illustrator ook aandacht voor mensen met een beperking. Jeremysorese.comEen vrij nieuwe Nederlands uitgeverij die veel buitenlandse boeken heruitgeeft in het Nederlands. Op die manier leren kinderen van bij ons ook andere culturen kennen. Zoals bijvoorbeeld het boek 'Kattenkwaad', waarin acht katten de hoofdrol spelen. In Japan zie je wel vaker dat een groep personages samen de protagonistenrol op zich nemen. Het is een reflectie van een minder individualistische maatschappij.Boycottbooks.comIllustrator uit Canada. Zelf is ze in interviews voorzichtig om haar werk feministisch te noemen, maar vindt representatie, diversiteit en visueel realisme wel erg belangrijk. Heel wat verhalen die ze illustreert gaan over autonome vrouwen. De strips (SKIM, This one Summer) die ze samen met haar nicht Mariko Tamaki maakt, raken ook aan het queerthema.