De Belgische modeontwerper veilt volgens WWD negenennegentig keramische objecten uit zijn privécollectie op 17 december. Ook de vazen van Pol Chambost, die de najaarscollectie van Jil Sander in 2009 inspireerden, gaan onder de hamer.
In het Piasa Rive Gauche veilingshuis in Parijs kan je op 17 december bieden op heel wat interessante designobjecten. Ook Raf Simons doet afstand van een heel aantal keramieken stuks uit zijn collectie. De objecten maken deel uit van de 'Franse keramieken van 1945-1970' verkoop.

Simons zal onder andere een koffietafel van Georges Jouve geschat op 30.000 euro, een vaas van Valentine Schlegel geschat op 20.000 euro en vazen van Pol Chambost veilen. De vazen van Chambost waren een grote inspiratie voor de najaarscollectie die Simons in 2009 tekende voor Jil Sander, het merk waar hij toen voor ontwierp. Momenteel is de Belgische ontwerper de man achter de collecties van Christian Dior.

'Raf Simons, die zijn carrière begon als ontwerper van meubels, is een geboren verzamelaar,' vertelt Francois Epin van het Parijse veilingshuis. 'Hij traceerde keramieken objecten om geld mee te verdienen terwijl hij een carrière in de mode opstartte tijdens zijn stage bij Walter Van Beirendonck.' De laatste vijftien jaar heeft hij een imposante collectie verzameld met enkele opmerkelijke objecten.

In de veilingscatalogus deelt Simons zijn ideeën over verzamelen en kunnen lezers enkele foto's bezichtigen van de keramieken objecten die uitgestald staan in zijn Antwerpse appartement. (LP)

Bekijk hieronder de beelden van de najaarscollectie van Jil Sander uit 2009.

De Belgische modeontwerper veilt volgens WWD negenennegentig keramische objecten uit zijn privécollectie op 17 december. Ook de vazen van Pol Chambost, die de najaarscollectie van Jil Sander in 2009 inspireerden, gaan onder de hamer. In het Piasa Rive Gauche veilingshuis in Parijs kan je op 17 december bieden op heel wat interessante designobjecten. Ook Raf Simons doet afstand van een heel aantal keramieken stuks uit zijn collectie. De objecten maken deel uit van de 'Franse keramieken van 1945-1970' verkoop. Simons zal onder andere een koffietafel van Georges Jouve geschat op 30.000 euro, een vaas van Valentine Schlegel geschat op 20.000 euro en vazen van Pol Chambost veilen. De vazen van Chambost waren een grote inspiratie voor de najaarscollectie die Simons in 2009 tekende voor Jil Sander, het merk waar hij toen voor ontwierp. Momenteel is de Belgische ontwerper de man achter de collecties van Christian Dior. 'Raf Simons, die zijn carrière begon als ontwerper van meubels, is een geboren verzamelaar,' vertelt Francois Epin van het Parijse veilingshuis. 'Hij traceerde keramieken objecten om geld mee te verdienen terwijl hij een carrière in de mode opstartte tijdens zijn stage bij Walter Van Beirendonck.' De laatste vijftien jaar heeft hij een imposante collectie verzameld met enkele opmerkelijke objecten. In de veilingscatalogus deelt Simons zijn ideeën over verzamelen en kunnen lezers enkele foto's bezichtigen van de keramieken objecten die uitgestald staan in zijn Antwerpse appartement. (LP) Bekijk hieronder de beelden van de najaarscollectie van Jil Sander uit 2009.