Heb je zin om een dagje rond te kuieren op de Zavel in Brussel? Dan kies je best voor het weekend van 27 april tot 1 mei, als het 13de Salon voor de Oude Keramiek plaatsgrijpt.
Dan krijg je bovendien de kans om de oude nuntiatuur te bezoeken, een van de historische parels van de Zavel. In dit gebouw grijpt de beurs immers voor de eerste maal plaats. Het fraaie herenhuis stamt deels uit de 16de en 17de eeuw en was tot in de 19de eeuw de ambassade van het Vaticaan.

De nuntiatuur werd onlangs gerestaureerd. Voor de beurs werden handelaren uit heel Europa uitgenodigd. De nadruk ligt op de oude keramiek, van China tot Europa. Maar er worden ook verzamelobjecten aangeboden van zilver, hout of glas. Deze beurs heeft dus vooral aandacht voor kleine objecten.

Het 13de Salon van de Oude Keramiek opent op vrijdagavond 26 april en loopt tot en met 1 mei (11 tot 19u), Zavelstraat 7 te 1000 Brussel.

Piet Swimberghe

Heb je zin om een dagje rond te kuieren op de Zavel in Brussel? Dan kies je best voor het weekend van 27 april tot 1 mei, als het 13de Salon voor de Oude Keramiek plaatsgrijpt. Dan krijg je bovendien de kans om de oude nuntiatuur te bezoeken, een van de historische parels van de Zavel. In dit gebouw grijpt de beurs immers voor de eerste maal plaats. Het fraaie herenhuis stamt deels uit de 16de en 17de eeuw en was tot in de 19de eeuw de ambassade van het Vaticaan. De nuntiatuur werd onlangs gerestaureerd. Voor de beurs werden handelaren uit heel Europa uitgenodigd. De nadruk ligt op de oude keramiek, van China tot Europa. Maar er worden ook verzamelobjecten aangeboden van zilver, hout of glas. Deze beurs heeft dus vooral aandacht voor kleine objecten. Het 13de Salon van de Oude Keramiek opent op vrijdagavond 26 april en loopt tot en met 1 mei (11 tot 19u), Zavelstraat 7 te 1000 Brussel. Piet Swimberghe