Passion 4 Wood brengt sculpturale verlichting uit hout op de markt.
Dat hout als materiaal heel veel mogelijkheden biedt, blijkt opnieuw uit de collectie verlichting van het nieuwe Oostendse bedrijf Passion 4 Wood. Van nature bezit het materiaal namelijk een enorme rijkdom aan kleur en vorm. Hetzelfde ontwerp in een andere houtsoort kan dan ook een heel andere sfeer uitstralen.

Door erg dunne, plooibare strookjes hout te gebruiken hebben de lampen van Passion 4 Wood soms erg bijzondere vormen. Om dat effect te bereiken wordt fineer, dat aan de achterzijde voorzien is van een gaas, gebruikt. Op die manier is meteen ook de stevigheid en duurzaamheid gewaarborgd.

Nieuwe wind
"De lampen worden volledig met de hand en in hout gemaakt in Bangkok. Met deze collectie willen we een nieuwe wind in de verlichtingsbranche laten waaien. Passion 4 Wood is dan ook de exclusieve invoerder van twee ontwerpbureaus, namelijk Touchable en D360, voor de Benelux", vertelt zaakvoerder Mike Vanbelleghem.

Wie de lampen van Passion 4 Wood met eigen ogen wil ontdekken, kan terecht op de website of in de showroom in Oostende. Daar vindt u ook andere decoratieve elementen en sculpturen in hout. Al lopen er ook onderhandelingen met winkels in de rest van het land. De prijzen variëren meestal tussen 250 en 500 euro.

Elien Haentjens

Passion 4 Wood brengt sculpturale verlichting uit hout op de markt. Dat hout als materiaal heel veel mogelijkheden biedt, blijkt opnieuw uit de collectie verlichting van het nieuwe Oostendse bedrijf Passion 4 Wood. Van nature bezit het materiaal namelijk een enorme rijkdom aan kleur en vorm. Hetzelfde ontwerp in een andere houtsoort kan dan ook een heel andere sfeer uitstralen. Door erg dunne, plooibare strookjes hout te gebruiken hebben de lampen van Passion 4 Wood soms erg bijzondere vormen. Om dat effect te bereiken wordt fineer, dat aan de achterzijde voorzien is van een gaas, gebruikt. Op die manier is meteen ook de stevigheid en duurzaamheid gewaarborgd. Nieuwe wind "De lampen worden volledig met de hand en in hout gemaakt in Bangkok. Met deze collectie willen we een nieuwe wind in de verlichtingsbranche laten waaien. Passion 4 Wood is dan ook de exclusieve invoerder van twee ontwerpbureaus, namelijk Touchable en D360, voor de Benelux", vertelt zaakvoerder Mike Vanbelleghem. Wie de lampen van Passion 4 Wood met eigen ogen wil ontdekken, kan terecht op de website of in de showroom in Oostende. Daar vindt u ook andere decoratieve elementen en sculpturen in hout. Al lopen er ook onderhandelingen met winkels in de rest van het land. De prijzen variëren meestal tussen 250 en 500 euro. Elien Haentjens