Het Vlaamse architectuurbureau Govaert en Vanhoutte ontving de Leaf Award voor het project van een van hun woningen. Het gaat om een prestigieuze prijs waar ook tal van grote namen werden gelauwerd, zoals Steven Holl, Daniel Libeskind en het bureau Skidmore Owings + Merril.

Er waren uiteraard verschillende categorieën. Govaert en Vanhoutte Architecten kregen de prijs voor de categorie 'residential building of the year'. In hun groep zaten beroemde concurrenten, zoals de Braziliaanse trendsetter Studiomk27 en Sanjay Puri Architects.

Govaert en Vanhoutte wonnen met de eigen woning van architect Benny Govaert in de omgeving van Brugge. Het huis heeft een minimalistische architectuur en is opgevat als een grote stalen doos in een bos, met grote glaspartijen die een panoramisch zicht bieden op de omgeving. Het pand heeft hoge plafonds (4,4 meter) die extra licht binnenlaten en zorgen voor veel ruimtegevoel.

De deuren en ramen zijn navenant hoog en monumentaal. Wie even door dit imposante huis wil wandelen kan dat via de beelden op hun site.

Piet Swimberghe

Het Vlaamse architectuurbureau Govaert en Vanhoutte ontving de Leaf Award voor het project van een van hun woningen. Het gaat om een prestigieuze prijs waar ook tal van grote namen werden gelauwerd, zoals Steven Holl, Daniel Libeskind en het bureau Skidmore Owings + Merril. Er waren uiteraard verschillende categorieën. Govaert en Vanhoutte Architecten kregen de prijs voor de categorie 'residential building of the year'. In hun groep zaten beroemde concurrenten, zoals de Braziliaanse trendsetter Studiomk27 en Sanjay Puri Architects. Govaert en Vanhoutte wonnen met de eigen woning van architect Benny Govaert in de omgeving van Brugge. Het huis heeft een minimalistische architectuur en is opgevat als een grote stalen doos in een bos, met grote glaspartijen die een panoramisch zicht bieden op de omgeving. Het pand heeft hoge plafonds (4,4 meter) die extra licht binnenlaten en zorgen voor veel ruimtegevoel. De deuren en ramen zijn navenant hoog en monumentaal. Wie even door dit imposante huis wil wandelen kan dat via de beelden op hun site.Piet Swimberghe