De grootste vintagebeurs van Europa is weer bijna daar. Op 23 en 24 november kan u op de Verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht tal van leuke vintagevondsten doen. Dit jaar krijgen het 100-jarig jubileum van het Vredespaleis en de uitreiking van de Dutch Collectors Award extra aandacht op de beurs.

Designstoelen, retro-serviesgoed, zilveren bestek, oude auto's, Porseleinen poppen, stripboeken, zakhorloges, antieke fototoestellen en talloze andere vintage voorwerpen kan u vinden op de Verzamelaarsjaarbeurs. Met ruim 2000 kramen verdeeld over 5 hallen kunnen bezoekers hun hartje ophalen.

100 jaar Vredespaleis

Dit jaar wordt het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis belicht op de beurs. De oorsprong van het Vredespaleis ligt in de eerste Haagsche Vredesconferentie van 1899. Tijdens deze conferentie werd het Permanente Hof van Arbitrage opgericht. In 1900 ontstond een discussie over de noodzaak voor passende huisvesting voor dit Hof en zo ontstond het idee om een 'Vredestempel' te bouwen. Na een donatie van de filantroop Andrew Carnegie werd het Vredespaleis uiteindelijk in 1913, na 6 jaar bouwen, geopend door Koningin Wilhelmina. De honderdste verjaardag van dit internationale instituut is de aanleiding voor een expositie met allerlei Vredespaleis-memorabilia. Op de VerzamelaarsJaarbeurs stelt verzamelaar Vincent Stittelaar verscheidene voorwerpen uit zijn omvangrijke Vredespaleis-collectie tentoon.

Dutch Collector Award 2013

Tijdens de beurs wordt de Dutch Collector Award voor het vijfde jaar op rij uitgereikt aan verzamelaars uit vier verschillende categorieën met de meest opvallende collecties. Nominaties worden bepaald door de redactie van het magazine 'Verzamelen' en de prijs wordt op zaterdag 23 november uitgereikt. De genomineerden kunt u vinden op www.verzamelaarsjaarbeurs.nl.

Design challenge Er zal ook een design wedstrijd doorgaan op deze editie van de Verzamelaarsjaarbeurs. De challenge zal onder leiding van kunstenaar-verzamelaar Pet van de Luijtgaarden doorgaan. Tien industrieel ontwerpers, studenten van de TU Eindhoven, TU Delft en Universiteit Twente gaan tijdens de beurs live aan de slag. De opdracht luidt: creëer een praktisch design kunstwerk dat geschikt is voor dagelijks gebruik. Denk hierbij aan een design huiskamer met een vintage LEGO-tapijt, een stoel van aanstekers of een lamp gemaakt van cd's.

Praktisch De VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats op zaterdag 23 november van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag 24 november van 10.00 tot 17.00 uur.

Jaarbeursplein 6, Utrecht

Voor meer info: http://www.verzamelaarsjaarbeurs.nl (LP)

De grootste vintagebeurs van Europa is weer bijna daar. Op 23 en 24 november kan u op de Verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht tal van leuke vintagevondsten doen. Dit jaar krijgen het 100-jarig jubileum van het Vredespaleis en de uitreiking van de Dutch Collectors Award extra aandacht op de beurs. Designstoelen, retro-serviesgoed, zilveren bestek, oude auto's, Porseleinen poppen, stripboeken, zakhorloges, antieke fototoestellen en talloze andere vintage voorwerpen kan u vinden op de Verzamelaarsjaarbeurs. Met ruim 2000 kramen verdeeld over 5 hallen kunnen bezoekers hun hartje ophalen. 100 jaar Vredespaleis Dit jaar wordt het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis belicht op de beurs. De oorsprong van het Vredespaleis ligt in de eerste Haagsche Vredesconferentie van 1899. Tijdens deze conferentie werd het Permanente Hof van Arbitrage opgericht. In 1900 ontstond een discussie over de noodzaak voor passende huisvesting voor dit Hof en zo ontstond het idee om een 'Vredestempel' te bouwen. Na een donatie van de filantroop Andrew Carnegie werd het Vredespaleis uiteindelijk in 1913, na 6 jaar bouwen, geopend door Koningin Wilhelmina. De honderdste verjaardag van dit internationale instituut is de aanleiding voor een expositie met allerlei Vredespaleis-memorabilia. Op de VerzamelaarsJaarbeurs stelt verzamelaar Vincent Stittelaar verscheidene voorwerpen uit zijn omvangrijke Vredespaleis-collectie tentoon. Dutch Collector Award 2013 Tijdens de beurs wordt de Dutch Collector Award voor het vijfde jaar op rij uitgereikt aan verzamelaars uit vier verschillende categorieën met de meest opvallende collecties. Nominaties worden bepaald door de redactie van het magazine 'Verzamelen' en de prijs wordt op zaterdag 23 november uitgereikt. De genomineerden kunt u vinden op www.verzamelaarsjaarbeurs.nl. Design challenge Er zal ook een design wedstrijd doorgaan op deze editie van de Verzamelaarsjaarbeurs. De challenge zal onder leiding van kunstenaar-verzamelaar Pet van de Luijtgaarden doorgaan. Tien industrieel ontwerpers, studenten van de TU Eindhoven, TU Delft en Universiteit Twente gaan tijdens de beurs live aan de slag. De opdracht luidt: creëer een praktisch design kunstwerk dat geschikt is voor dagelijks gebruik. Denk hierbij aan een design huiskamer met een vintage LEGO-tapijt, een stoel van aanstekers of een lamp gemaakt van cd's. Praktisch De VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats op zaterdag 23 november van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag 24 november van 10.00 tot 17.00 uur. Jaarbeursplein 6, Utrecht Voor meer info: http://www.verzamelaarsjaarbeurs.nl (LP)