Op Salone del Mobile in Milaan presenteerde het Zwitserse designmerk Vitra een overzicht van al hun klassiekers en opvallende nieuwe ontwerpen. 't Casteelken overtuigde Vitra om exclusief voor België deze showcase te brengen in Rumbeke. Iconische ontwerpen van

Onder andere Ray en Charles Eames, Jean Prouvé en Hella Jongerius krijgen er een ereplaats. Voorts ligt de focus op de ontwerpen van het Britse ontwerpers duo Barber Osgerby.

Vakkundigheid

De ontwerpers Edward Barber en Jay Osgerby vormen samen een ontwerpduo dat werkt vanuit Londen. Voor Vitra ontwierpen ze in 2011 de TipTon stoel. Dat was het begin van een vruchtbare samenwerking. Ze introduceerden met hun stoel een nieuwe vorm van dynamisch zitten.

Het werk van Edward Barber en Jay Osgerby wordt niet zozeer gekenmerkt

door de combinatie van verschillende stijlen, maar veeleer door vakkundigheid

en precisie.

Praktisch

De showcase opent zaterdag 17 oktober en loopt tot 20 december.

Casteelken

St. Petrus & Paulusstraat 2

8800 Rumbeke - Roeselare

www.casteelken.be

(LP)

Op Salone del Mobile in Milaan presenteerde het Zwitserse designmerk Vitra een overzicht van al hun klassiekers en opvallende nieuwe ontwerpen. 't Casteelken overtuigde Vitra om exclusief voor België deze showcase te brengen in Rumbeke. Iconische ontwerpen vanOnder andere Ray en Charles Eames, Jean Prouvé en Hella Jongerius krijgen er een ereplaats. Voorts ligt de focus op de ontwerpen van het Britse ontwerpers duo Barber Osgerby.Vakkundigheid De ontwerpers Edward Barber en Jay Osgerby vormen samen een ontwerpduo dat werkt vanuit Londen. Voor Vitra ontwierpen ze in 2011 de TipTon stoel. Dat was het begin van een vruchtbare samenwerking. Ze introduceerden met hun stoel een nieuwe vorm van dynamisch zitten. Het werk van Edward Barber en Jay Osgerby wordt niet zozeer gekenmerktdoor de combinatie van verschillende stijlen, maar veeleer door vakkundigheiden precisie. Praktisch De showcase opent zaterdag 17 oktober en loopt tot 20 december.CasteelkenSt. Petrus & Paulusstraat 28800 Rumbeke - Roeselarewww.casteelken.be(LP)