Het Deense merk Normann Copenhagen mocht 2 awards in ontvangst nemen tijdens de prestigieuze IF Design Product Awards 2010. Het gaat om de Heima, een zwarte minimalistische kandelaar, en de Dolly, een grappig peper- en zoutstel.

De IF Design award bekroont ontwerpen die een stempel drukken op modern design in de wereld, en soberheid combineren met design. De vierarmige Heima kandelaar, van de hand van Francis Cayouette, is daar een voorbeeld van. Het is Noord-Europees van design en gemaakt uit gietijzer. Nog op de agenda voor 2010: de lancering van drie andere soorten kandelaars en een schaal van dezelfde serie.

De Dolly is een humoristisch peper- en zoutstel uit porselein, ontworpen door Ross McBride. Met zijn rond en vrouwelijk design is het een goed voorbeeld van de combinatie van humor en originaliteit in de keuken en de eetkamer.

Jan Andersen en Poul Madsen richtten het merk Normann Copenhagen op in 1999. Sindsdien ontvingen ze al meer dan 38 internationale awards voor hun ontwerpen. Het merk wordt wereldwijd verkocht in iets meer dan 77 landen. Bij ons is het merk vooral online te koop, zoals op 'Sit On Design'

Aïsa Knockaert

Heima kandelaar, gemaakt uit gietijzer. Prijs: 50 euro Dolly peper- en zoutstel, gemaakt uit porselein. Prijs: 26 euro

Het Deense merk Normann Copenhagen mocht 2 awards in ontvangst nemen tijdens de prestigieuze IF Design Product Awards 2010. Het gaat om de Heima, een zwarte minimalistische kandelaar, en de Dolly, een grappig peper- en zoutstel. De IF Design award bekroont ontwerpen die een stempel drukken op modern design in de wereld, en soberheid combineren met design. De vierarmige Heima kandelaar, van de hand van Francis Cayouette, is daar een voorbeeld van. Het is Noord-Europees van design en gemaakt uit gietijzer. Nog op de agenda voor 2010: de lancering van drie andere soorten kandelaars en een schaal van dezelfde serie. De Dolly is een humoristisch peper- en zoutstel uit porselein, ontworpen door Ross McBride. Met zijn rond en vrouwelijk design is het een goed voorbeeld van de combinatie van humor en originaliteit in de keuken en de eetkamer. Jan Andersen en Poul Madsen richtten het merk Normann Copenhagen op in 1999. Sindsdien ontvingen ze al meer dan 38 internationale awards voor hun ontwerpen. Het merk wordt wereldwijd verkocht in iets meer dan 77 landen. Bij ons is het merk vooral online te koop, zoals op 'Sit On Design' Aïsa Knockaert Heima kandelaar, gemaakt uit gietijzer. Prijs: 50 euro Dolly peper- en zoutstel, gemaakt uit porselein. Prijs: 26 euro