Stromae in de New York Times, Kaat Debo in de Amerikaanse Vogue en nu ook designer Michael Verheyden in T Magazine, het online stijlmagazine van de New York Times. We mogen trots zijn op ons Belgisch talent dat internationaal wordt opgemerkt.

Tom Delavan van de New York Times ging op bezoek bij Michael Verheyden in zijn woning in Genk en was erg onder de indruk van de ontwerpen van de Belgische designer. 'Gebruik makend van basic geometrische vormen en de meest elementaire materialen creëert de Belgische ontwerper Michael Verheyden objecten van sublieme schoonheid en uitzonderlijk spirituele kracht,' schrijft Delavan lovend.

Verheyden kreeg zijn opleiding aan de Media & Design Academy in Genk en studeerde in 2001 af met zijn kledinglijn ATOMIClothing. Via modellenwerk voor Raf Simons kwam hij in contact met de Parijse modewereld. In 2002 start hij zijn eigen bedrijf en creëert een collectie handtassen en accessoires. Zijn vakmanschap blijft niet onopgemerkt en in 2009 ontvangt Verheyden de Henry Van de Velde Award voor jong talent.

Intussen heeft hij de mode achter zich gelaten en focust Verheyden zich op interieurdesign. Het ontwerpen van handtassen werd namelijk te beklemmend voor de jonge ontwerper 'Handtassen zijn erg traditionele producten,' vertelt hij hierover aan de New York Times. Bovendien wil hij zich met zijn bedrijf richten op de internationale markt en zo naam maken voor zichzelf. Met dit artikel in de New York Times is hij alleszins al goed op weg.

Delavan heeft zijn huiswerk goed gedaan vooraleer hij naar Genk trok. Zo weet hij te vermelden dat de Limburgse stad de geboorteplaats is van Martin Margiela en dat Raf Simons er design studeerde. Toch vindt hij het niet meteen de meest voor de hand liggende locatie voor een high-end design studio. Hij noemt Genk een sleepy town ergens ten oosten van Antwerpen - Amerikaanse maatstaven - en krijgt een sprookjesachtige vibe terwijl hij de bakstenen huizen bewonderd. Voor Verheyden is Genk echter de perfecte plaats voor zijn studio. Hij bewierookt de centrale ligging van de stad en de rust die hem en zijn vrouw helpen focussen op hun werk.

Lees het volledige artikel over de Belgische ontwerper hier. (LP)

Stromae in de New York Times, Kaat Debo in de Amerikaanse Vogue en nu ook designer Michael Verheyden in T Magazine, het online stijlmagazine van de New York Times. We mogen trots zijn op ons Belgisch talent dat internationaal wordt opgemerkt. Tom Delavan van de New York Times ging op bezoek bij Michael Verheyden in zijn woning in Genk en was erg onder de indruk van de ontwerpen van de Belgische designer. 'Gebruik makend van basic geometrische vormen en de meest elementaire materialen creëert de Belgische ontwerper Michael Verheyden objecten van sublieme schoonheid en uitzonderlijk spirituele kracht,' schrijft Delavan lovend. Verheyden kreeg zijn opleiding aan de Media & Design Academy in Genk en studeerde in 2001 af met zijn kledinglijn ATOMIClothing. Via modellenwerk voor Raf Simons kwam hij in contact met de Parijse modewereld. In 2002 start hij zijn eigen bedrijf en creëert een collectie handtassen en accessoires. Zijn vakmanschap blijft niet onopgemerkt en in 2009 ontvangt Verheyden de Henry Van de Velde Award voor jong talent. Intussen heeft hij de mode achter zich gelaten en focust Verheyden zich op interieurdesign. Het ontwerpen van handtassen werd namelijk te beklemmend voor de jonge ontwerper 'Handtassen zijn erg traditionele producten,' vertelt hij hierover aan de New York Times. Bovendien wil hij zich met zijn bedrijf richten op de internationale markt en zo naam maken voor zichzelf. Met dit artikel in de New York Times is hij alleszins al goed op weg. Delavan heeft zijn huiswerk goed gedaan vooraleer hij naar Genk trok. Zo weet hij te vermelden dat de Limburgse stad de geboorteplaats is van Martin Margiela en dat Raf Simons er design studeerde. Toch vindt hij het niet meteen de meest voor de hand liggende locatie voor een high-end design studio. Hij noemt Genk een sleepy town ergens ten oosten van Antwerpen - Amerikaanse maatstaven - en krijgt een sprookjesachtige vibe terwijl hij de bakstenen huizen bewonderd. Voor Verheyden is Genk echter de perfecte plaats voor zijn studio. Hij bewierookt de centrale ligging van de stad en de rust die hem en zijn vrouw helpen focussen op hun werk. Lees het volledige artikel over de Belgische ontwerper hier. (LP)