De Biënnale Interieur slaat dit jaar een brug met de modewereld. Zo pakt Prada uit met een meubelcollectie en zijn de outfits van de hostessen ontworpen door Damien Frederiksen Ravn.

Zowat 30 hosts en hostesses zullen de bezoeker ontvangen in outfits van de ontwerper Damien Fredriksen Ravn. De Noor heeft het logo van Interieur verwerkt in de voor hem kenmerkende geometrische vormen en prints, en wist daarmee een stijlvol en tegelijk opvallend uniform te tekenen. Ravn is daarmee winnaar van de wedstrijd Dress a Hostess. Zijn opdracht: ontwerp een outfit geschikt voor het uitvoeren van drie kerntaken: onthaal, transport en catering. Intussen is hij volop bezig met de productie van het uniform.

Een andere nieuwigheid is de designklassieker 'Clover Leaf' van Verner Panton die dankzij Prada weer volop in de spotlights staat. Deze modulair opgebouwde sofa is in 1969 ontworpen voor de beroemde tentoonstelling Visiona II in Keulen. Prada heeft nu aan het Deense Verpan, fabrikant van talloze Verner Panton-klassiekers, gevraagd hebben om een heruitgave te maken. Een versie met groene fluweel, uitgevoerd in de typische stijl van het Italiaanse modehuis. Je kan de sofa bekijken in de Prada Lounge by Verpan (hal 1).

De 23e Biënnale Interieur loopt van 20 tot 28 oktober 2012 in Kortrijk Xpo. Het openingsweekend is op 20-21 oktober, de professionele dagen op 22-23 oktober.

De Biënnale Interieur slaat dit jaar een brug met de modewereld. Zo pakt Prada uit met een meubelcollectie en zijn de outfits van de hostessen ontworpen door Damien Frederiksen Ravn. Zowat 30 hosts en hostesses zullen de bezoeker ontvangen in outfits van de ontwerper Damien Fredriksen Ravn. De Noor heeft het logo van Interieur verwerkt in de voor hem kenmerkende geometrische vormen en prints, en wist daarmee een stijlvol en tegelijk opvallend uniform te tekenen. Ravn is daarmee winnaar van de wedstrijd Dress a Hostess. Zijn opdracht: ontwerp een outfit geschikt voor het uitvoeren van drie kerntaken: onthaal, transport en catering. Intussen is hij volop bezig met de productie van het uniform. Een andere nieuwigheid is de designklassieker 'Clover Leaf' van Verner Panton die dankzij Prada weer volop in de spotlights staat. Deze modulair opgebouwde sofa is in 1969 ontworpen voor de beroemde tentoonstelling Visiona II in Keulen. Prada heeft nu aan het Deense Verpan, fabrikant van talloze Verner Panton-klassiekers, gevraagd hebben om een heruitgave te maken. Een versie met groene fluweel, uitgevoerd in de typische stijl van het Italiaanse modehuis. Je kan de sofa bekijken in de Prada Lounge by Verpan (hal 1).