Van 9 tot 14 april zal Milaan ingepalmd worden door I Salone del Mobile, de grootste internationale beurs voor interieurontwerp.

I Salone del Mobile is aan zijn 52e editie toe, op deze meubelbeurs worden de nieuwste technieken, trends en innovaties in interieurinrichting voorgesteld. Wat in 1961 is opgezet met als om Italiaans design in de kijker te zetten, is uitgegroeid tot een internationaal succes.

In 2012 werd I Salone bijgewoond door bijna 300.000 handelaars, waarvan ongeveer 200.000 uit het buitenland kwamen, en ook dit jaar heeft de beurs heel wat te bieden.

Nieuwe projecten en tentoonstellingen

Architect Jean Nouvel zal er zijn project 'Office to live' voorstellen. Nouvel denkt namelijk dat de grens tussen werk & wonen gaat vervagen en ontwikkelde daarom een district met appartementen en ruimtes waarin werkruimtes en vrije tijd en wonen naast elkaar bestaan.

Daarnaast zal de designer Philippe Hurel voor het eerst te vinden zijn op de beurs, in samenwerking met Ateliers Alain Ellouz. Voor de gelegenheid stellen de twee labels enkele key pieces voor die voortvloeien uit hun samenwerking. Ook andere crossovers krijgen een plaats op hun stand. (Hall 9, Stand D2-D4)

Er zijn ook kleinschalige tentoonstellingen verspreid in Milaan onder de naam SaloneSatellite. Deze tentoonstellingen zijn een lanceerplatform voor ongeveer 700 talentvolle jonge onwerpers die hun werken komen voorstellen.

De Invasie in Milaan

Het Belgische platform De Invasie trekt dit jaar voor de eerste keer naar Milaan. Zo'n 18 ontwerpers uit België en Nederland zullen er hun ontwerpen voorstellen aan het grote publiek. Hun ervaringen van deze beurs kan je trouwens elke dag exclusief volgen op de website van Knack Weekend vanaf 8 april. Wie zelf van plan is om naar Milaan te gaan, kan ook eens langsgaan bij het Belgisch feestje dat op 10 & 11 april georganiseerd wordt door de strijders van de Invasie.

Karl Lagerfeld en Cassina

Ten slotte zal niemand minder dan Karl Lagerfeld zijn tweede project met de Italiaanse meubelmaker Cassina onthullen tijdens de beurs. Voor het project maakte hij een mix van fotografie en de meest iconische meubelstukken van het Italiaanse merk. Blikvangers zijn onder andere Franco Albini's Veliero-boekenkast en Gio Ponti's 699 Superleggera-stoel. (RDM)

Saloni del Mobile 2013

- Van 9 tot 14 april 2013. De beurs is op zaterdag 13 en zondag 14 april open voor het grote publiek. De openingsuren zijn dagelijks: 9u30 tot 18u30

- Fiera Milano, foro buanaparte 65, 20121 Milaan, Italië

- Tickets voor het grote publiek op zaterdag 13 en zondag 14 april kosten €36 voor 2 personen, een familie ticket kost €41.


Van 9 tot 14 april zal Milaan ingepalmd worden door I Salone del Mobile, de grootste internationale beurs voor interieurontwerp. I Salone del Mobile is aan zijn 52e editie toe, op deze meubelbeurs worden de nieuwste technieken, trends en innovaties in interieurinrichting voorgesteld. Wat in 1961 is opgezet met als om Italiaans design in de kijker te zetten, is uitgegroeid tot een internationaal succes. In 2012 werd I Salone bijgewoond door bijna 300.000 handelaars, waarvan ongeveer 200.000 uit het buitenland kwamen, en ook dit jaar heeft de beurs heel wat te bieden. Nieuwe projecten en tentoonstellingen Architect Jean Nouvel zal er zijn project 'Office to live' voorstellen. Nouvel denkt namelijk dat de grens tussen werk & wonen gaat vervagen en ontwikkelde daarom een district met appartementen en ruimtes waarin werkruimtes en vrije tijd en wonen naast elkaar bestaan. Daarnaast zal de designer Philippe Hurel voor het eerst te vinden zijn op de beurs, in samenwerking met Ateliers Alain Ellouz. Voor de gelegenheid stellen de twee labels enkele key pieces voor die voortvloeien uit hun samenwerking. Ook andere crossovers krijgen een plaats op hun stand. (Hall 9, Stand D2-D4) Er zijn ook kleinschalige tentoonstellingen verspreid in Milaan onder de naam SaloneSatellite. Deze tentoonstellingen zijn een lanceerplatform voor ongeveer 700 talentvolle jonge onwerpers die hun werken komen voorstellen. De Invasie in Milaan Het Belgische platform De Invasie trekt dit jaar voor de eerste keer naar Milaan. Zo'n 18 ontwerpers uit België en Nederland zullen er hun ontwerpen voorstellen aan het grote publiek. Hun ervaringen van deze beurs kan je trouwens elke dag exclusief volgen op de website van Knack Weekend vanaf 8 april. Wie zelf van plan is om naar Milaan te gaan, kan ook eens langsgaan bij het Belgisch feestje dat op 10 & 11 april georganiseerd wordt door de strijders van de Invasie. Karl Lagerfeld en Cassina Ten slotte zal niemand minder dan Karl Lagerfeld zijn tweede project met de Italiaanse meubelmaker Cassina onthullen tijdens de beurs. Voor het project maakte hij een mix van fotografie en de meest iconische meubelstukken van het Italiaanse merk. Blikvangers zijn onder andere Franco Albini's Veliero-boekenkast en Gio Ponti's 699 Superleggera-stoel. (RDM)