Vreugde, humor en gedurfde kleuren: de Memphis Group uit Milaan, opgericht door de Italiaanse meubelontwerper Ettore Sottsass past perfect bij Bowie. De revolutionaire design- en architectuurgroep uit de jaren tachtig bracht fun in het interieur en dat sprak de iconische muzikant aan.

De naam van de Memphis beweging, is afkomstig van een lied van kersverse Nobelprijswinnaar Bob Dylan: 'Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again'.

Bekijk hier alle items van David Bowie die geveild worden door Sotheby's. Op elf november is het zover, dan gaan deze spraakmakende meubels en designstukken onder de hamer. Wie enkele duizenden euro's op overschot heeft, kan meedingen naar een item. (LP)

Ettore Sottsass and Perry King - 'VALENTINE' PORTABLE TYPEWRITER// OLIVETTI / VALENTINE / , Sotheby's
Ettore Sottsass and Perry King - 'VALENTINE' PORTABLE TYPEWRITER// OLIVETTI / VALENTINE / © Sotheby's
Ettore Sottsass//'ROCCHETTO' VASE FROM THE 'HOLLYWOOD' SERIES, Sotheby's
Ettore Sottsass//'ROCCHETTO' VASE FROM THE 'HOLLYWOOD' SERIES © Sotheby's
Vreugde, humor en gedurfde kleuren: de Memphis Group uit Milaan, opgericht door de Italiaanse meubelontwerper Ettore Sottsass past perfect bij Bowie. De revolutionaire design- en architectuurgroep uit de jaren tachtig bracht fun in het interieur en dat sprak de iconische muzikant aan. De naam van de Memphis beweging, is afkomstig van een lied van kersverse Nobelprijswinnaar Bob Dylan: 'Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again'.Bekijk hier alle items van David Bowie die geveild worden door Sotheby's. Op elf november is het zover, dan gaan deze spraakmakende meubels en designstukken onder de hamer. Wie enkele duizenden euro's op overschot heeft, kan meedingen naar een item. (LP)