Al eeuwenlang spreekt de maan tot de verbeelding. Zowel jong als oud droomt wel eens van een tripje naar die onbekende wereld. Met hun maantapijt draaien de designers Lily Suh & Zoono van i3lab de rollen om: ze brengen de maan naar ons huis.

Slapen op de maan: met de 'full moon odyssey'-matras voor op de vloer kan het. De matras doet zo de grens tussen droom en realiteit vervagen.

Voor het beeld werkten de designers samen met astrofotograaf Chin Wei Loon, die vanuit Kuala Lumpur in Maleisië met behulp van een telescoop foto's van de maan nam. Het uiteindelijke beeld bestaat uit 26 segmenten van maanbeelden.

Naast de matras ontwikkelden de designers ook een kussen in de vorm van de maan, dat net zoals de maan licht geeft in het donker. Voor 'Nocturne by moonlight' nam fotograaf Norbert Rumiano de beelden vanuit het Franse Nantes. Als het donker wordt, licht dit maankussen zachtjes op.

Elien Haentjens

Al eeuwenlang spreekt de maan tot de verbeelding. Zowel jong als oud droomt wel eens van een tripje naar die onbekende wereld. Met hun maantapijt draaien de designers Lily Suh & Zoono van i3lab de rollen om: ze brengen de maan naar ons huis. Slapen op de maan: met de 'full moon odyssey'-matras voor op de vloer kan het. De matras doet zo de grens tussen droom en realiteit vervagen. Voor het beeld werkten de designers samen met astrofotograaf Chin Wei Loon, die vanuit Kuala Lumpur in Maleisië met behulp van een telescoop foto's van de maan nam. Het uiteindelijke beeld bestaat uit 26 segmenten van maanbeelden. Naast de matras ontwikkelden de designers ook een kussen in de vorm van de maan, dat net zoals de maan licht geeft in het donker. Voor 'Nocturne by moonlight' nam fotograaf Norbert Rumiano de beelden vanuit het Franse Nantes. Als het donker wordt, licht dit maankussen zachtjes op. Elien Haentjens