Nog tot en met 15 september vindt in het designcentrum op de site van C-Mine de interactieve expo 'The Make Way' plaats. Op deze expo kan de bezoeker de fabriek van de toekomst ontdekken waarbij het rechtstreekse contact tussen ondernemers en burgers benadrukt wordt. Hieraan koppelen de organisatoren een creatieve wedstrijd.

De voorbije weken konden bezoekers de problemen en uitdagingen formuleren waar de stad Genk volgens hen mee te maken heeft. Alle aangebrachte problemen, ideeën en vragen werden gebundeld tot één oproep: 'Een mooie en gezellige stad die een belevingsplek is voor iedereen'. Dit centrale concept hebben de organisatoren van 'The Make Way' opgedeeld in drie vraagstukken: zwerfvuil in de stad, een mooier en groener stadsbeeld en een creatieve plek voor sociale contacten tussen kinderen en jongeren.

Het crowdsourcingsplatform Mookum vraagt aan de creatieve medemens om een product te ontwerpen of creëren voor één van de drie vraagstukken. Nog tot en met 1 september kan iedereen zijn ontwerp insturen via design@mookum.com. Daarna beslist een jury samen met de websitebezoekers over een jury- en publieksprijswinnaar. Beide winnende ontwerpen ontvangen 2000 euro. De producten kunnen dan op de markt gebracht worden om van Genk een nog mooiere, groenere plek te maken. (AB)

The Make Way is een samenwerkingsverband tussen Mookum, de stad Genk en IDE (Innovatie & Design Euregio). Alle info via www.themakeway.be.

Nog tot en met 15 september vindt in het designcentrum op de site van C-Mine de interactieve expo 'The Make Way' plaats. Op deze expo kan de bezoeker de fabriek van de toekomst ontdekken waarbij het rechtstreekse contact tussen ondernemers en burgers benadrukt wordt. Hieraan koppelen de organisatoren een creatieve wedstrijd.De voorbije weken konden bezoekers de problemen en uitdagingen formuleren waar de stad Genk volgens hen mee te maken heeft. Alle aangebrachte problemen, ideeën en vragen werden gebundeld tot één oproep: 'Een mooie en gezellige stad die een belevingsplek is voor iedereen'. Dit centrale concept hebben de organisatoren van 'The Make Way' opgedeeld in drie vraagstukken: zwerfvuil in de stad, een mooier en groener stadsbeeld en een creatieve plek voor sociale contacten tussen kinderen en jongeren.Het crowdsourcingsplatform Mookum vraagt aan de creatieve medemens om een product te ontwerpen of creëren voor één van de drie vraagstukken. Nog tot en met 1 september kan iedereen zijn ontwerp insturen via design@mookum.com. Daarna beslist een jury samen met de websitebezoekers over een jury- en publieksprijswinnaar. Beide winnende ontwerpen ontvangen 2000 euro. De producten kunnen dan op de markt gebracht worden om van Genk een nog mooiere, groenere plek te maken. (AB) The Make Way is een samenwerkingsverband tussen Mookum, de stad Genk en IDE (Innovatie & Design Euregio). Alle info via www.themakeway.be.